Κανταϊφάκια με μους λευκής κουβερτούρας, μαστίχα και αχλάδια ποσέ

10
150'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Συστατικά : θυμάρι, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κανέλα, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, μαστίχα, αχλάδια, πορτοκάλι, βούτυρο, πράσινο πιπέρι, γάλα, σαφράν, γαρύφαλλο, φύλλο καταϊφι, ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Κανταϊφάκια με μους λευκής κουβερτούρας, μαστίχα και αχλάδια ποσέ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για την μους
- 75γρ γάλα
- 300γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
- 225γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγή
- 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3γρ μαστίχα
- Υλικά για το αχλάδι ποσέ
- 2 αχλάδια χωρίς κοτσάνι και κουκούτσια κομμένα στην μέση
- φλούδες (όχι το λευκό μέρος) από 1 πορτοκάλι και ένα λεμόνι
- 3τμχ γαρύφαλλο
- 5 κόκκοι πιπέρι πράσινο
- 4-5 ίνες σαφράν
- Υλικά για το κανταΐφι
- φύλλο κανταΐφι
- λιωμένο βούτυρο
- 1 ξύλο κανέλλας
- 150γρ νερό
- 150γρ ζάχαρη
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για τη μους: Ζεσταίνω το γάλα μαζί με το θυμάρι, την μαστίχα και το ξύσμα (δεν βράζω).
- 2.Έπειτα το αφήνω 3-5 λεπτά στην άκρη σκεπασμένο με μια μεμβράνη.
- 3.Σουρώνω και το ρίχνω πάνω στην σοκολάτα, ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
- 4.Αφήνω να κρυώσει λίγο και προσθέτω την σαντιγή ανακατεύοντας ελαφρά με μια μαρίζ από κάτω προς τα πάνω.
- 5.Βάζω στο ψυγείο. (ή σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για να έχει καλύτερη εμφάνιση το γλυκό μας).
- 6.Εκτέλεση για το αχλάδι ποσέ: Βάζω όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από τα αχλάδια και προσθέτω νερό τόσο όσο να τα καλύψει.
- 7.Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνω την φωτιά και ρίχνω τα αχλάδια μέσα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
- 8.Κλείνω την φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν μέσα στην κατσαρόλα.
- 9.Μόλις κρυώσουν κόβω σε φέτες η άλλο σχέδιο της αρεσκείας μου.
- 10.Εκτέλεση για το κανταΐφι: Κάνω ένα σιρόπι με την ζάχαρη το νερό και την κανέλλα. Αφήνω να κρυώσει.
- 11.Απλώνω λίγα φύλλα κανταίφι και αλείφω με βούτυρο, τυλίγω σε μικρά κανταιφάκια γύρω από το δάκτυλο μου.
- 12.Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου 8-10 λεπτά. Όσο είναι ζεστά τα βουτάω για λίγο περίπου 20-30 δευτερόλεπτα στο κρύο σιρόπι. Αφαιρώ σε ένα χαρτί κουζίνας.
- 13.Στήνω το γλυκό μου με τα κανταιφάκια, την κρέμα λευκής σοκολάτας και τα αχλάδια ποσέ. Μπορώ να τρίψω λίγο φρέσκο θυμάρι από πάνω για περισσότερο άρωμα και γεύση.
Κανταϊφάκια με μους λευκής κουβερτούρας, μαστίχα και αχλάδια ποσέ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή