×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κανταϊφάκια με μους λευκής κουβερτούρας, μαστίχα και αχλάδια ποσέ


Κανταϊφάκια με μους λευκής κουβερτούρας, μαστίχα και αχλάδια ποσέ
Κανταϊφάκια με μους λευκής κουβερτούρας, μαστίχα και αχλάδια ποσέ
10
150'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κανταϊφάκια με μους λευκής κουβερτούρας, μαστίχα και αχλάδια ποσέ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για την μους
  • 75γρ γάλα
  • 300γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
  • 225γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγή
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3γρ μαστίχα
  • Υλικά για το αχλάδι ποσέ
  • 2 αχλάδια χωρίς κοτσάνι και κουκούτσια κομμένα στην μέση
  • φλούδες (όχι το λευκό μέρος) από 1 πορτοκάλι και ένα λεμόνι
  • 3τμχ γαρύφαλλο
  • 5 κόκκοι πιπέρι πράσινο
  • 4-5 ίνες σαφράν
  • Υλικά για το κανταΐφι
  • φύλλο κανταΐφι
  • λιωμένο βούτυρο
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 150γρ νερό
  • 150γρ ζάχαρη
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για τη μους: Ζεσταίνω το γάλα μαζί με το θυμάρι, την μαστίχα και το ξύσμα (δεν βράζω).
  • 2.Έπειτα το αφήνω 3-5 λεπτά στην άκρη σκεπασμένο με μια μεμβράνη.
  • 3.Σουρώνω και το ρίχνω πάνω στην σοκολάτα, ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
  • 4.Αφήνω να κρυώσει λίγο και προσθέτω την σαντιγή ανακατεύοντας ελαφρά με μια μαρίζ από κάτω προς τα πάνω.
  • 5.Βάζω στο ψυγείο. (ή σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για να έχει καλύτερη εμφάνιση το γλυκό μας).
  • 6.Εκτέλεση για το αχλάδι ποσέ: Βάζω όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από τα αχλάδια και προσθέτω νερό τόσο όσο να τα καλύψει.
  • 7.Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνω την φωτιά και ρίχνω τα αχλάδια μέσα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  • 8.Κλείνω την φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν μέσα στην κατσαρόλα.
  • 9.Μόλις κρυώσουν κόβω σε φέτες η άλλο σχέδιο της αρεσκείας μου.
  • 10.Εκτέλεση για το κανταΐφι: Κάνω ένα σιρόπι με την ζάχαρη το νερό και την κανέλλα. Αφήνω να κρυώσει.
  • 11.Απλώνω λίγα φύλλα κανταίφι και αλείφω με βούτυρο, τυλίγω σε μικρά κανταιφάκια γύρω από το δάκτυλο μου.
  • 12.Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου 8-10 λεπτά. Όσο είναι ζεστά τα βουτάω για λίγο περίπου 20-30 δευτερόλεπτα στο κρύο σιρόπι. Αφαιρώ σε ένα χαρτί κουζίνας.
  • 13.Στήνω το γλυκό μου με τα κανταιφάκια, την κρέμα λευκής σοκολάτας και τα αχλάδια ποσέ. Μπορώ να τρίψω λίγο φρέσκο θυμάρι από πάνω για περισσότερο άρωμα και γεύση.
Κανταϊφάκια με μους λευκής κουβερτούρας, μαστίχα και αχλάδια ποσέ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta