×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κανόλι


Κανόλι
Κανόλι
16
25'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κανόλι

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τη ζύμη
  • 255 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σούπας κακάο ION
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
  • 1 αβγό
  • 80 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • Για το τηγάνισμα
  • 1 ασπράδι αβγού, ελαφρώς χτυπημένο
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • άχνη για πασπάλισμα
  • Για τη γέμιση
  • 250 γρ. ρικότα (ιταλικό κρεμώδες τυρί)
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Μέθοδος
  • 1.Για την ζύμη βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε μέχρι να προκύψει μία ελαστική ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • 2.Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη, σε αλευρωμένη επιφάνεια ή ανάμεσα σε δύο κομμάτια χοντρού νάιλον ώστε να μην κολλάει, σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 2 χιλ.
  • 3.Αλείφουμε μικρούς μεταλλικούς κυλίνδρους ή μικρά μεταλλικά κορνέ ζαχαροπλαστικής με βούτυρο.
  • 4.Κόβουμε το φύλλο σε 12 – 15 ισομεγέθη τετράγωνα κομμάτια.
  • 5.Τυλίγουμε τα κομμάτια του φύλλου γύρω από το εργαλείο που επιλέξαμε και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με το ελαφρώς χτυπημένο ασπράδι αυγού.
  • 6.Τηγανίζουμε τα κομμάτια (τυλιγμένα όπως είναι στις φόρμες) σε ένα βαθύ τηγάνι στο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και αφαιρούμε τις μεταλλικές φόρμες.
  • 7.Για την γέμιση παίρνουμε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα τη ρικότα, την άχνη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα κανόλι χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι ή μια σακούλα (κορνέ) ζαχαροπλαστικής. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Κανόλι
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta