×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Iles flottantes (νησιά που επιπλέουν) σοκολατένια


Iles flottantes (νησιά που επιπλέουν) σοκολατένια
Iles flottantes (νησιά που επιπλέουν) σοκολατένια
3
50'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Iles flottantes (νησιά που επιπλέουν) σοκολατένια

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την crème anglaise
  • 350 γρ.γάλα
  • 55 γρ. κρόκοι αυγών (από 3 μεγάλα αυγά)
  • 70 γρ. ζάχαρη (ή το 50/50 μείγμα ζάχαρης-στέβια)
  • 20 γρ. ΙΟΝ Κακάο
  • 10 γρ. corn flour
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τις μαρέγκες
  • 90 γρ. ασπράδια αυγών
  • 125 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 6-7 φράουλες
  • 30 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Μέθοδος
  • 1.Για την crème anglaise: Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το corn flour. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • 2.Σε ένα κατσαρολάκι θερμαίνουμε το γάλα με το εκχύλισμα βανίλιας και το κακάο ανακατεύοντας διαρκών για λιώσει το κακάο. Δεν θέλουμε να βράσει.
  • 3.Προσθετουμε το γάλα στο μείγμα με τα αυγά με πολύ αργή ροή (όπως προσθέτουμε το λάδι όταν κάνουμε μαγιονέζα). Στόχος είναι να φέρουμε τα δύο μείγματα στην ίδια θερμοκρασία και να μην μαγειρέψουμε τους κρόκους. Οι κρόκοι σε αυτή την περίπτωση βοηθάνε μαζί με το corn flour να πήξει η τελικά μας κρέμα.
  • 4.Επιστρέφουμε το ενοποιημένο μείγμα στην κατσαρόλα και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε διαρκών μέχρι να γίνει πιο πηχτό. Είναι σημαντικό να ανακατεύουμε διαρκώς για να μην “πιάσει” το μείγμα.
  • 5.Υπάρχουν δύο τρόποι για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη η crème anglaise: i. Αν έχουμε θερμόμετρο η κρέμα είναι έτοιμη όταν αυτό καταγράψει 81° C. Τότε αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά και σουρωνουμε το μείγμα σε ένα καθαρό μπολ. ii. Ο εμπειρικός τρόπος είναι ότι τραβάμε το δάχτυλο μας στο πισω μέρος ενός μεγάλου κουταλιού που έχουμε βουτήξει στην κρέμα (αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά καθώς το κάνουμε αυτό) και αν μένει μια καθαρή γραμμή η κρέμα είναι έτοιμη. Αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά και σουρώνουμε το μείγμα σε ένα καθαρό μπολ. Σε κάθε περίπτωση το μείγμα δεν πρέπει να βράσει.
  • 6.Καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη για να μην πιάσει πέτσα κι αφήνουμε στην άκρη.
  • 7.Για τις μαρέγκες: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε δυο-τρία δάχτυλα νερό και θερμαίνουμε.
  • 8.Σε ένα μεγάλο όχι μεταλικό μπολ βάζουμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη.
  • 9.Όταν το νερό έχει βράσει τοποθετούμε το μπολ πάνω στο κατσαρολάκι και χτυπάμε τα σπράδια με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Για αυτή την ποσότητα θα πάρει περίπου 5 λεπτά.
  • 10.Παίρνουμε κουταλιές της μαρεγκας και τις ποσάρουμε για 1 περίπου λεπτό στο νέρο που έχει βράσει. Προσέχουμε να μην κοχλάζει το νερό και γυρνάμε τις μαρέγκες 1-2 φορές να μαγειρευτούν από όλες τις πλευρές.
  • 11.Τις αφαιρούμε από το νερό με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο να στεγνώσουν.
  • 12.Για το σερβίρισμα: Κόβουμε τις φράουλες σε φετούλες.
  • 13.Ψήνουμε το αμύγδαλο φιλέ για 2-3 λεπτά σε ένα τηγανάκι.
  • 14.Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε crème anglaise. Από πάνω τοποθετούμε 2-3 μαρέγκες, φετούλες φράουλα και αμύδαλα φιλέ, και σερβίρουμε.
  • 15.Το επίδόρπιο αυτό είναι ένα κλασικό γαλλικό επιδόρπιο αναπάντεχα ευχάριστο που δεν συνηθίζουμε πολύ στην Ελλάδα. Εδώ το παρουσιάζουμε στην σοκολατένια εκδοχή του. Για την εκδοχή του χωρίς λακτόζη αντικαθιστούμε το γάλα είτε με γάλα ελεύθερο λακτόζης ή με φυτικό γάλα σόγιας ή αμυγδάλου.
Iles flottantes (νησιά που επιπλέουν) σοκολατένια
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta