Γεμιστά κεκάκια (lamingtons)

12-14
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ
Συστατικά : ινδοκάρυδο, ΙΟΝ Κακάο, πορτοκάλι, αβγά, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανίλια, νερό, βούτυρο, Nucrema, γάλα
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
30 Ιουνίου, 2021
Γεμιστά κεκάκια (lamingtons)

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Για το κέικ
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 220 γρ. ζάχαρη
- 3 μεσαία αυγά
- 120 ml γάλα πλήρες
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 βανίλια
- 90 γρ. κακάο ION
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 ml νερό
- 30 γρ. βούτυρο αγελάδος
- NUCREMA
- Ινδοκάρυδο
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα μας.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά,που πριν έχουμε χτυπήσει ομελέτα.
- Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε 1 λεπτό μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ορθογώνιο ταψί περίπου 25χ30 που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160-170 βαθμούς, στον αέρα, για 20 λεπτά.
- Αφού το κέικ κρυώσει, αφαιρούμε το αντικολλητικο χαρτί και κόβουμε περιμετρικά τις γωνιές του που είναι σκληρές.
- Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια NUCREMA και το κόβουμε στην μέση.
- Βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω από το άλλο, με την NUCREMA ανάμεσα και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια στο μέγεθος που επιθυμούμε.
Για το σιρόπι κακάο
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και το νερό, που πριν έχουμε βράσει και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Μοντάρισμα
- Παίρνουμε το ένα κεκάκι και το βουτάμε στο σιρόπι με το κακάο από όλες τις πλευρές.
- Αμέσως μετά, το βουτάμε στο μπολ με το ινδοκάρυδο, πάλι από όλες τις πλευρές, για να καλυφτεί καλά με ινδοκάρυδο.
Διατηρούνται στο ψυγείο
Γεμιστά κεκάκια (lamingtons)
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή