Μπισκότα με φουντούκι, σοκολάτα και πέταλα λουλουδιών

30
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αποξηραμένα βρώσιμα άνθη, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, φουντούκια, φουντουκοβούτυρο
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
5 Νοεμβρίου, 2021
Μπισκότα με φουντούκι, σοκολάτα και πέταλα λουλουδιών

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Αυτά τα υπέροχα, μαλακά και θριφτά μπισκότα είναι φτιαγμένα για τους λάτρεις του φουντουκιού – όμως μπορείτε να τα φτιάξετε στις ίδιες αναλογίες και με αμύγδαλο ή κάσιους ή -γιατί όχι;- έναν συνδυασμό και των τριών ξηρών καρπών! Στολίστε τα με βρώσιμα πέταλα λουλουδιών και θα σας φτιάξουν αμέσως τη διάθεση!
Συστατικά
- 270 γρ φουντουκοβούτυρο
- 170 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ φουντούκι τριμμένο
- 30 γρ ζάχαρη άχνη
- 200 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
- βρώσιμα πέταλα λουλουδιών αποξηραμένα, για τη διακόσμηση
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το φουντουκοβούτυρο με το αλεύρι, το φουντούκι και την άχνη, ώσπου να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη και με ένα κουπ-πατ κόβουμε κύκλους στο μέγεθος που επιθυμούμε.
- Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε μέσα τα μπισκότα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για περίπου 15-17’.
- Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Βυθίζουμε τα μπισκότα στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
- Πασπαλίζουμε με πέταλα λουλουδιών (ή με τρούφα ΙΟΝ) και μόλις στερεοποιηθεί η σοκολάτα, σερβίρουμε.
- Φυλάμε τα μπισκότα που περίσσεψαν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, μέσα στο ψυγείο, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα στις στρώσεις.
Μπισκότα με φουντούκι, σοκολάτα και πέταλα λουλουδιών
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή