×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Εκμέκ Κανταΐφι με κρέμα λευκή σοκολάτας και φυστίκι Αιγίνης


Εκμέκ Κανταΐφι με κρέμα λευκή σοκολάτας και φυστίκι Αιγίνης
Εκμέκ Κανταΐφι με κρέμα λευκή σοκολάτας και φυστίκι Αιγίνης
10-12
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Εκμέκ Κανταΐφι με κρέμα λευκή σοκολάτας και φυστίκι Αιγίνης

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για το κανταΐφι
  • 1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 220γρ λιωμένο βούτυρο
  • Για το σιρόπι
  • 250γρ νερό
  • 300γρ ζάχαρη
  • φλούδα από 1/2 λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κγ μέλι
  • Υλικά για την κρέμα
  • 500γρ γάλα
  • 500γρ κρέμα γάλακτος
  • 150γρ ζάχαρη
  • 6 κρόκοι
  • 40γρ κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100γρ ΙΟΝ Patisserie Λευκή Κουβερτούρα
  • Υλικά για τη σαντιγί
  • 250γρ κρέμα γάλακτος
  • 25γρ ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για το κανταΐφι: Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο μαζί με ένα ξύλο κανέλας.
  • 2.Σε ένα ταψί τοποθετώ αφού ανοίξω καλά με τα χέρια μου το φύλλο αλλά χωρίς κενά, και έπειτα αλείφω πολύ καλά με το βούτυρο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα το κανταΐφι, έπειτα το γυρνάω ανάποδα με την βοήθεια μιας σπάτουλας για να ψηθεί ομοιόμορφα και από την άλλη πλευρά. Αν θέλω να κάνω ατομικές μερίδες αντί να στρώσω ολόκληρο το κανταΐφι μπορώ να απλώσω λίγα φύλλα κανταΐφι, να τα αλείψω με βούτυρο και να τα τυλίξω στρογγυλά γύρω από το δάκτυλο μου.
  • 3.Εκτέλεση για το σιρόπι: Βράζω το σιρόπι για 2 λεπτά (μετράω τον χρόνο από την στιγμή του βρασμού) και έπειτα αφήνω στην άκρη να κρυώσει (μπορώ να το βάλω στο ψυγείο για λιγότερο χρόνο).
  • 4.Εκτέλεση για την κρέμα: Σε ένα μπoλ ανακατεύω πολύ καλά τους κρόκους, το κορν φλάουρ και λίγο από το γάλα (περίπου 20-30γρ). Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία τοποθετώ το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, το αλάτι και την ζάχαρη. Μόλις η ζάχαρη αρχίσει να λιώνει με μια κουτάλα ρίχνω σιγά- σιγά ανακατεύοντας συνεχώς στο μείγμα με τους κρόκους.
  • 5.Έπειτα ξαναεπιστρέφω το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Αφαιρώ από την φωτιά και αλλάζω σκεύος για να μην παραψηθεί το μείγμα, προσθέτω την σοκολάτα και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει, και έπειτα με το μπλέντερ χειρός ανακατεύω το 1/4 της κρέμας με 50γρ φυστίκι Αιγίνης, τοποθετώ τις κρέμες σε σακούλες ζαχαροπλαστικής.
  • 6.Εκτέλεση για τη σαντιγί: Χτυπάω όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί. Τοποθετώ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • 7.Στήσιμο γλυκού: Αν επιλέξουμε το μεγάλο κανταΐφι τότε το κόβω στην μέση και με την βοήθεια ενός πινέλου αλείφω πολύ καλά με το σιρόπι και χρησιμοποιώ το μισό για βάση, τοποθετώντας στην βάση την κρέμα (χωρίς το φυστίκι) σε μεγαλύτερη ποσότητα και σε μικρότερη αυτήν με το φυστίκι. Σκεπάζω με το υπόλοιπο κανταΐφι και διακοσμώ με την σαντιγί. Πασπαλίζω με χονδροσπασμένο φυστίκι. Αν επιλέξουμε τα ατομικά κανταϊφάκια τα βουτάμε για μερικά δευτερόλεπτα στο σιρόπι και στήνω σε πιάτο με τις 3 διαφορετικές κρέμες μου.
Εκμέκ Κανταΐφι με κρέμα λευκή σοκολάτας και φυστίκι Αιγίνης
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta