×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Black Forest αποδομημένη με ΙΟΝ Patisserie κουβερτούρα υγείας και ΙΟΝ Patisserie λευκή κουβερτούρα


Black Forest αποδομημένη με ΙΟΝ Patisserie κουβερτούρα υγείας και ΙΟΝ Patisserie λευκή κουβερτούρα
Black Forest αποδομημένη με ΙΟΝ Patisserie κουβερτούρα υγείας και ΙΟΝ Patisserie λευκή κουβερτούρα
4
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Black Forest αποδομημένη με ΙΟΝ Patisserie κουβερτούρα υγείας και ΙΟΝ Patisserie λευκή κουβερτούρα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για να φτιάξουμε την Black Forest θα χρειαστούμε :

  1. Παντεσπάνι σοκολάτας με κακάο ΙΟΝ
  2. Κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά
  3. Κεράσια της αρεσκείας μας σε συσκευασία με το σιρόπι τους
  4. Για το ντεκόρ: ΙΟΝ Patisserie κουβερτούρα υγείας και ΙΟΝ Patisserie λευκή κουβερτούρα

Θα χρειαστούμε επιπλέον : κατσαρόλα, σύρμα χειρός, λεκάνη, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ταψί 15χ15 cm, κάδος του μίξερ, σύρμα του μίξερ, πινέλο.

Συστατικά
  • Για το παντεσπάνι σοκολάτας
  • 200 γρ αυγά
  • 20 γρ κρόκοι αυγών ( ή ο κρόκος από 1 τεμάχιο αυγού μεσαίου μεγέθους)
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 35 γρ ζάχαρη άχνη
  • 10 γρ κορν φλάουρ
  • 80 γρ αλεύρι μαλακό
  • 20 γρ κακάο σκόνη ΙΟΝ
  • Για την κρέμα
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά
  • Για την γέμιση και το ντεκόρ
  • 100 γρ κεράσια ή αγριοκέρασο της αρεσκείας μας
  • 100 γρ ΙΟΝ Patisserie κουβερτούρα υγείας
  • 100 γρ ΙΟΝ Patisserie λευκή κουβερτούρα
Μέθοδος
  • 1.Για το παντεσπάνι σοκολάτας: Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ τα αυγά, τον κρόκο και τη βανιλλίνη και τα χτυπάμε με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρυσταλλική ζάχαρη και την ζάχαρη άχνη και τα αφήνουμε να χτυπηθούν για λίγο ακόμα.
  • 2.Αποσύρουμε τα παραπάνω υλικά από το κάδο του μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένα το κορν φλάουρ, το μαλακό αλεύρι και το κακάο σκόνη ΙΟΝ ανακατεύοντας με μια κουτάλα πολύ απαλά. Μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, τα ρίχνουμε μέσα σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεως 15χ15 cm με αντικολλητικό χαρτί εσωτερικά.
  • 3.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά περίπου.
  • 4.Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι (ή με τη βοήθεια μιας κλωστής) σε λεπτό φύλλο πάχους 0,5 cm περίπου.
  • 5.Για την κρέμα: Τοποθετούμε την ζωική κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά μέσα στο κάδο του μίξερ και την χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να διογκωθεί και να στέκεται πολύ καλά (κρέμα σαντιγί).
  • 6.Για την γέμιση και το ντεκόρ: Στραγγίζουμε τα κεράσια από το σιρόπι τους και ψιλοκόβουμε με μαχαίρι την κλασική σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ καθώς και την λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ σε μικρότερα και μεγαλύτερα κομμάτια ακανόνιστα.
  • 7.Σύνθεση της αποδομημένης black forest: Τοποθετούμε πάνω σε σκεύος της αρεσκείας μας ένα λεπτό φύλλο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι από τα κεράσια. Από πάνω απλώνουμε τη κρέμα σαντιγί και ρίχνουμε κομμένα κεράσια. Προσθέτουμε ένα ακόμα φύλλο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε. Προσθέτουμε κρέμα σαντιγί (σαν 2η στρώση) και για το ντεκόρ επικαλύπτουμε με κεράσια κομμένα και με τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα κλασική και λευκή ΙΟΝ.
Black Forest αποδομημένη με ΙΟΝ Patisserie κουβερτούρα υγείας και ΙΟΝ Patisserie λευκή κουβερτούρα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta