×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Χριστουγεννιάτικο σοκολατένιο vegan κέικ με κρασί και μπαχαρικά


Χριστουγεννιάτικο σοκολατένιο vegan κέικ με κρασί και μπαχαρικά
Χριστουγεννιάτικο σοκολατένιο vegan κέικ με κρασί και μπαχαρικά
90'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Χριστουγεννιάτικο σοκολατένιο vegan κέικ με κρασί και μπαχαρικά

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Για το κέικ
  • 350 μλ κόκκινο κρασί
  • 300 γρ ζάχαρη καστανή
  • 160 μλ ηλιέλαιο
  • ½ κτγ ξύδι λευκό
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 260 γρ αλεύρι μαλακό
  • 85 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • ¼ κτγ αλάτι
  • 1 ½ κτγ κανέλα
  • ½ κτγ τζίντζερ
  • ½ κτγ γαρύφαλλο
  • ½ κτγ μοσχοκάρυδο
Για την γκανάς και τη διακόσμηση:
  • 300 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 230 μλ κρέμα γάλακτος φυτική για ζαχαροπλαστική
  • φρέσκα κράνμπερι
  • φρέσκο δεντρολίβανο
  • ξυλάκια κανέλας
  • αστεροειδής γλυκάνισος
Ειδικό Σκεύος

τσέρκι 16cm

Μέθοδος

Για το κέικ:

  1. Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε και ανακατεύουμε το κρασί, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το ξύδι και το ξύσμα.
  2. Στον κάδο του μίξερ, ζυγίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
  3. Χύνουμε τα υλικά του πρώτου μπολ στο δεύτερο και χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Στρώνουμε δύο στρογγυλά τσέρκια των 16 εκ. με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο τσέρκια.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, για περίπου 35’-40’.
  7. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους: θα πρέπει να βγαίνει στεγνή.
  8. Όταν τα κέικ έχουν ψηθεί, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς προτού τα ξεφορμάρουμε με πολλή προσοχή.

Για την γκανάς και τη συναρμολόγηση:

  1. Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ή στα μικροκύματα, ζεσταίνουμε την κρέμα.
  3. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, τη χύνουμε μέσα στο μπολ.
  4. Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε μια λεία γκανάς.
  5. Αφήνουμε την γκανάς να κρυώσει και να πήξει.
  6. Όταν η γκανάς έχει πήξει τόσο ώστε να μπορούμε να την απλώσουμε στο κέικ, τοποθετούμε το πρώτο κέικ σε μια πιατέλα και το αλείφουμε με μια σπάτουλα, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο περιμετρικά.
  7. Σκεπάζουμε με το δεύτερο κέικ και αλείφουμε ξανά.
  8. Στολίζουμε με τα κράνμπερις, το δεντρολίβανο, την κανέλα και το γλυκάνισο και σερβίρουμε.
  9. Φυλάμε το κέικ που περίσσεψε στο ψυγείο, μέσα σε τουρτιέρα που κλείνει με καπάκι, ως και για 3-4 μέρες. Για να σερβίρουμε, το βγάζουμε τουλάχιστον 30’ πριν από το ψυγείο, ώστε να μαλακώσει η γκανάς.
Χριστουγεννιάτικο σοκολατένιο vegan κέικ με κρασί και μπαχαρικά
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta