×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Χριστουγενιάτικα μπισκότα με κουβερτούρα ΙΟΝ


Χριστουγενιάτικα μπισκότα με κουβερτούρα ΙΟΝ
Χριστουγενιάτικα μπισκότα με κουβερτούρα ΙΟΝ
24-25
105'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Χριστουγενιάτικα μπισκότα με κουβερτούρα ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για τα μπισκότα
  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ ζάχαρη
  • 1 κρόκος
  • 1 βανίλια
  • Υλικά για το γλάσο
  • 70 γρ άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.γ χυμό από φρέσκο λεμόνι
  • 1 ασπράδι
  • Για το ντεκόρ
  • 50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 100 καραμελάκια σοκολάτα 4 σε κάθε μπισκότο
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για τα μπισκότα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175.
  • 2.Σε ένα ταψάκι απλώνουμε μια λαδόκολλα.
  • 3.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το baking και το αλάτι.
  • 4.Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τον κρόκο και την βανίλια. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με το αλεύρι και ομογενοποιούμε.
  • 5.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και μεταφέρουμε τη ζύμη μας πάνω. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και την πάνω επιφάνεια και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Η ζύμη είναι στην αρχή μαλακή, την κάνουμε μια μπάλα αλευρώνουμε τον πλάστη και αρχίζουμε να ανοίγουμε σε φύλλο. Θα προσθέσετε τόσο αλεύρι όσο να μπορεί η ζύμη να ανοίξει σε φύλλο και να μπορέσετε να κόψετε τα μπισκότα.
  • 6.Κόβουμε τα μπισκότα με ένα τσέρκι 6 εκ., αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι. Αραδιάζουμε τα μπισκότα στο προετοιμασμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 175 για 10-13 λεπτά. Προσέχετε τα μπισκότα σας, από το δεκάλεπτο και μετά, γιατί ανάλογα το φούρνο μπορεί να χρειαστούν λιγότερο ή περισσότερο. Αρκεί μόνο ένα λεπτό για να καούν καθώς είναι πολύ λεπτά.
  • 7.Μόλις οι άκρες τους πάρουν χρυσοκόκινο χρώμα είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόνο αφού κρυώσουν τελείως θα βάλουμε το γλάσο απο πάνω.
  • 8.Εκτέλεση για το γλάσο: Σε ένα μπόλ βγάζω την άχνη ζάχαρη και το λεμόνι και ομογενοποίω.
  • 9.Χτυπάω το ασπράδι και το προσθέτω στο μίγμα.
  • 10.Βάζω μια μικρή κουτάλια στο κέντρο κάθε μπισκότου και απλώνω κυκλικά με το πίσω μέρος του κουταλιού.
  • 11.Τοποθετώ στο ψυγείο για να σταθεροποιούν τουλάχιστον 10 λεπτά.
  • 12.Εντωμεταξύ λιώνουμε την σοκολάτα.
  • 13.Συναρμολόγηση: Βγάζουμε τα μπισκότα από το ψυγείο και με ένα λεπτό κουταλάκι κάνουμε πάνω τους γραμμές με τη σοκολάτα.
  • 14.Καρφώνουμε πάνω τα χρωματιστά καραμελάκια και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Χριστουγενιάτικα μπισκότα με κουβερτούρα ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta