Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Περγαμόντο και Σοκολάτα

12-14
180'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Περγαμόντο και Σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τον χαλβά
- 350 gr. σιμιγδάλι ψιλό
- 180 ml. ελαιόλαδο
- Κανέλα σκόνη
- Για το σιρόπι
- 600 gr. ζάχαρη
- 650 ml. νερό
- Φλούδες περγαμόντο
- Για την επικάλυψη
- 300 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
Μέθοδος
- 1.Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 6-7 λεπτά. Αφαιρούμε τις φλούδες και τις ψιλοκόβουμε.
- 2.Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πάρει χρυσοκαφέ χρώμα αλλά με προσοχή χωρίς να «το κάψουμε».
- 3.Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι σιγά-σιγά, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφήσει το σιμιγδάλι όλο το σιρόπι.
- 4.Προσθέτουμε τις φλούδες από το περγαμόντο και κανέλα.
- 5.Μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει καλά.
- 6.Για την επικάλυψη, λιώνουμε την κουβερτούρα με το ελαιόλαδο σε μπεν μαρί. Ξεφορμάρουμε τον χαλβά και τον ακουμπάμε σε σχάρα. Περιχύνουμε τον χαλβά και αφήνουμε 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πριν σερβίρουμε.
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Περγαμόντο και Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή