×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Χαλβάς με ganache ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική


Χαλβάς με ganache ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
Χαλβάς με ganache ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
20
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Χαλβάς με ganache ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το σιρόπι
  • 400 γρ. ζάχαρη ή σκεύασμα σε σκόνη με 50% ζάχαρη-50% στέβια
  • 500 γρ. νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • Για το χαλβά
  • 350 γρ. χονδρό σιμιγδάλι
  • 150 γρ. λεπτό σιμιγδάλι
  • 120 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 πορτοκάλι
  • Για τη ganache
  • 400 γρ. ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
  • 350 γρ. γάλα καρύδας με 19-20% λιπαρά
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • Μία πρέζα αλάτι
Μέθοδος
  • 1.Για τη ganache: Θερμαίνουμε το γάλα καρύδας σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μεταφέρουμε σε ένα δοχείο και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα. Αφαιρούμε από το ψυγείο και χτυπάμε την ganache με μίξερ χειρός ή σε μεγάλο μίξερ μέχρι να στέκεται. Προσοχή να μην σφίξει πολύ. Τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • 2.Για το σιρόπι: Συνδυάζουμε τη ζάχαρη με το νερό, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και τοποθετούμε σε κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το σιρόπι ενώ φτιάχνουμε τον χαλβά.
  • 3.Για το χαλβά: Λαδώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. Θερμαίνουμε καλά το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα δύο σιμιγδάλια και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσέχουμε πολύ γιατί εύκολα μπορεί να καούν. Μόλις πάρουν χρώμα αφαιρούμε από το μάτι και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σιρόπι πολύ προσεκτικά για να μην καούμε. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Παίρνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το κόβουμε σε φετάκια. Όταν κρυώσει στολίζουμε την επιφάνεια του χαλβά με τη ganache, τα φετάκια και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
Χαλβάς με ganache ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta