Μπισκότα με λεμόνι και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ

35
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : σόδα, baking powder, χρώμα ζαχαροπλαστικής, αβγά, χυμός λεμονιού, αλάτι, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βούτυρο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κρέμα τυριού, κρυσταλλική ζάχαρη, λεμόνι
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Μπισκότα με λεμόνι και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για τα μπισκότα με λεμόνι και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ θα χρειαστούμε:
- 1 τεμάχιο λεμόνι
- Λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- Για το ντεκόρ: Γλάσο λεμονιού
Συστατικά
- 100 γρ κρεμώδες τυρί (π.χ Φιλαδέλφεια)
- 70 γρ βούτυρο
- 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
- 15 γρ χυμό λεμονιού
- 1 τεμάχιο λεμόνι ξύσμα (μεγάλο)
- 1 γρ αλάτι
- 50 γρ αυγά (ή 1 τεμάχιο)
- 1 γρ κίτρινο χρώμα βρώσιμο ζαχαροπλαστικής προαιρετικά
- 35 γρ αλεύρι σκληρό
- 240 γρ αλεύρι μαλακό
- 2 γρ baking powder
- 1 γρ σόδα σκόνη
- 10 γρ λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη ΙΟΝ
- Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
- 25 γρ χυμό λεμονιού
- 150 γρ ζάχαρη άχνη
- 50 γρ λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη ΙΟΝ
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λαμαρίνα ή ταψί, αντικολλητικό χαρτί φούρνου, λεκάνη, αποχυμωτή, τρίφτη, κόσκινο, μεμβράνη, φτερό του μίξερ, κάδο του μίξερ.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και την ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους και ελαφρώς να διογκωθούν.
- 2.Προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί , το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το αυγό και το κίτρινο χρώμα. Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά ακόμα.
- 3.Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκληρό αλεύρι, το μαλακό αλεύρι (κοσκινισμένα), το baking powder, την σόδα και τέλος την λευκή κουβερτούρα σοκολάτα ΙΟΝ ψιλοκομμένη. Μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους σταματάμε το χτύπημα. Η ζύμη για τα μπισκότα πρέπει να κολλάει ελαφρώς στο χέρι.
- 4.Τοποθετούμε την ζύμη σε λεκάνη και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
- 5.Πλάθουμε σε μπαλάκια των 20 γρ και ρολάρουμε σε ζάχαρη άχνη. Πατάμε ελαφρώς στην επιφάνεια και τοποθετούμε στο ταψί.
- 6.Ψήνουμε στους 160 C για 14 – 15 λεπτά περίπου.
- 7.Μόλις κρυώσουν φτιάχνουμε για το ντεκόρ ζαχαρόγλασο με ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη) και χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε μαζί με ένα κουτάλι της σούπας. Κάνουμε ακανόνιστες γραμμές με το ζαχρόγλασο στην επιφάνεια από τα μπισκότα και πριν να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί προσθέτουμε τριμμένη λευκή κουβερτούρα σοκολάτα ΙΟΝ ψιλοκομμένη για να κολλήσει και προαιρετικά ξύσμα λεμονιού.
Μπισκότα με λεμόνι και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή