Μπισκότα με κολοκύθα και σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ
20
30'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : μοσχοκάρυδο, σιρόπι αγαύης, σιρόπι σφενδάμου, αλάτι, σόδα, αλεύρι, ταχίνι, ζάχαρη καρύδας, τζίντζερ, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, φυτικό βούτυρο, κανέλα, κάρδαμο, κολοκύθα, λιναρόσπορος
Σχετικά με το Σεφ :
Μάγδα Γοδόση
Μπισκότα με κολοκύθα και σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- ¼ κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- 1 κ.γ. σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. σπασμένο λιναρόσπορο
- 250 γρ. κολοκύθα ψητή πουρέ
- 80 γρ. φυτικό βούτυρο λιωμένο
- 60 ml σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
- 30 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 1 κ.σ. ταχίνι
- 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε δύο ταψιά.
- 2.Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τη σόδα.
- 3.Σε ένα άλλο μπολ με μίξερ χειρός ή φουέ χτυπάμε την κολοκύθα, το βούτυρο, το σιρόπι, το ταχίνι και τη ζάχαρη.
- 4.Αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά με τα στερεά και ανακατεύουμε ώστε μόλις να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε μέσα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε και πάλι να πάνε παντού.
- 5.Παίρνουμε ποσότητα περίπου ίση με μια κ.σ. και τοποθετούμε στο χαρτί ψησίματος αφήνοντας περίπου 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους.
- 6.Με βρεγμένα δάχτυλα αν θέλουμε τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα και πιέζουμε ελαφρά.
- 7.Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν και να πάρουν ελαφρώς χρώμα στις άκρες.
- 8.Αφήνουμε στο ταψί για λίγα λεπτά να κρυώσουν και μετά μεταφέρουμε σε σχάρα κατά προτίμηση για να κρυώσουν τελείως.
Μπισκότα με κολοκύθα και σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή