Μπισκότα με Chia, πορτοκάλι και κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο

35
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : σόδα, σπόρους Chia, baking powder, χυμός πορτοκαλιού, αλάτι, αλεύρι, αμύγδαλα, γιαούρτι, ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο, κρυσταλλική ζάχαρη, λάδι καρύδας, πορτοκάλι
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Μπισκότα με Chia, πορτοκάλι και κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 1 τεμάχιο πορτοκάλι ξύσμα (μεγάλο)
- 80 γρ χυμό πορτοκαλιού
- 40 γρ γιαούρτι
- 30 γρ σπόρους chia
- 50 γρ λάδι καρύδας
- 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 50 γρ πούδρα λευκού αμυγδάλου
- 1 γρ αλάτι
- 260 γρ αλεύρι μαλακό
- 5 γρ baking powder
- 1 γρ σόδα σκόνη
- 60 γρ μαύρη κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο ψιλοκομμένη
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λαμαρίνα ή ταψί, αντικολλητικό χαρτί φούρνου, λεκάνη, αποχυμωτή, τρίφτη, κόσκινο, φτερό του μίξερ, κάδο του μίξερ.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκάλι, το γιαούρτι, τους σπόρους chia, το λάδι καρύδας, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, την πούδρα λευκού αμυγδάλου και το αλάτι. Χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- 2.Στην συνέχεια προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το baking powder, την σόδα (κοσκινισμένα) και τέλος την μαύρη κουβερτούρα σοκολάτα 72% κακάο ΙΟΝ ψιλοκομμένη. Μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους σταματάμε το χτύπημα. Η ζύμη θα πρέπει να μην είναι πολύ σφιχτεί.
- 3.Πλάθουμε σε μπαλάκια των 20 γρ. Πατάμε ελαφρώς στην επιφάνεια και τοποθετούμε στο ταψί.
- 4.Ψήνουμε στους 160 C για 10 – 12 λεπτά περίπου.
Μπισκότα με Chia, πορτοκάλι και κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή