×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Εκλεράκια με κρέμ πατισερί με λευκή σοκολάτα σαντιγί και κεράσια


Εκλεράκια με κρέμ πατισερί με λευκή σοκολάτα σαντιγί και κεράσια
Εκλεράκια με κρέμ πατισερί με λευκή σοκολάτα σαντιγί και κεράσια
20
180'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Εκλεράκια με κρέμ πατισερί με λευκή σοκολάτα σαντιγί και κεράσια

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τα εκλεράκια
  • 130 γρ γάλα
  • 130 γρ νερό
  • 130 γρ βούτυρο
  • 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4-5 αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 έξτρα αβγό για άλειμμα
  • Για την κρέμα πατισερί με λευκή σοκολάτα
  • 250 γρ γάλα
  • 30 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 αβγό
  • 2 κρόκους
  • 100 γρ σοκολάτα λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη
  • 30 γρ βούτυρο
  • 30 γρ κόρν φλάουερ
  • 60 γρ σαντιγί
  • Για την σαντιγί
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Για την γαρνιτούρα
  • Καβουρδίζουμε αμυγδαλόψυχα
  • Κόβουμε κεράσια στη μέση αφαιρώντας τα κουκούτσια
  • Άχνη ζαχαρη
Μέθοδος
  • 1.Οδηγίες για τα εκλέρ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα το νερό το βούτυρο το αλάτι και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε .
  • 2.Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί και να αρχίζει να ξεκολλάει .
  • 3.Βάζουμε τη ζύμη στο mixer και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει και να σταματήσει να βγάζει ατμούς.
  • 4.Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και περιμένουμε μέχρι να απορροφηθούν από τη ζύμη. Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή και λεία και να πέφτει εύκολα από το κουτάλι μας, τότε είναι έτοιμη .
  • 5.Τοποθετούμε την ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής . Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και κόβουμε τα εκλέρ μας. Πατάμε τις μύτες και με ένα πινέλακι περνάμε τις επιφάνειες με το χτυπημένο αβγό .
  • 6.Ψήνουμε στους 200 για 10 λεπτά και μετά κατεβάζουμε στους 180 παρακολουθώντας να πάρουν τα εκλέρ μας ένα όμορφο χρυσό κόκκινο χρώμα. Προσοχή δεν ανοίγουμε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Επίσης εάν τα εκλέρ δεν είναι αρκετά καλά ψημένα και ανοίξουμε το φούρνο, θα ξεφουσκώσουν .
  • 7.Για την κρέμα πατισερί με λευκή σοκολάτα: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια για να βράσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο με τα αυγά. Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και χτυπάμε δυνατά .
  • 8.Ρίχνουμε στο μείγμα το μισό γάλα . Ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι με την μισή ποσότητα γάλατος την λευκή σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Προσθέτουμε του μείγμα με τα αυγά και επιστρέφουμε στη φωτιά χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι μα πήξει η κρέμα.
  • 9.Τοποθετούμε στο ψυγείο καλύπτοντας με μεμβράνη. Μόλις η κρέμα κρυώσει τη χτυπάμε ξανά στο mixer προσθέτοντας τη σαντιγί.
  • 10.Για την Σαντιγί: Χτυπάμε δυνατά στο mixer μέχρι να γίνει πηχτή ! Την τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κόρνα της αρεσκείας μας.
  • 11.Συναρμολόγηση: Κόβουμε τα εκλέρ στη μέση . Βάζουμε κρέμα από πάνω τη σαντιγί, το καπάκι . Κόβουμε τα κεράσια στη μέση. Αφαιρούμε το κουκούτσι. Και τα τοποθετούμε στο πλάι. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και καβουρδισμένη αμυγδαλόψυχα .
Εκλεράκια με κρέμ πατισερί με λευκή σοκολάτα σαντιγί και κεράσια
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta