×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Kαρπούζι ή πεπόνι με δροσερό ζελέ


Kαρπούζι ή πεπόνι με δροσερό ζελέ
Kαρπούζι ή πεπόνι με δροσερό ζελέ
8
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Μιχάλης Σαράβας

Kαρπούζι ή πεπόνι με δροσερό ζελέ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 200 γρ το ζουμί από καρπούζι ή πεπόνι
  • 200 γρ νερό
  • 150 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 20 γρ φύλλα ζελατίνας (τα τοποθετούμε σε κρύο νερό για να μαλακώσουν)
  • 100 γρ λευκό ρούμι
  • Προαιρετικά : κόκκινο υγρό χρώμα για το καρπούζι ή κίτρινο υγρό χρώμα για το πεπόνι
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον : σύρμα, κατσαρόλα, σίτα
Μέθοδος
  • Για το καρπούζι : Παίρνουμε ένα καρπούζι μικρό, το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό του (το κόκκινο) μέχρι σχεδόν το άσπρο μέρος του. Καθαρίζουμε από τα κουκούτσια και πολτοποιούμε το υπόλοιπο. Σε μια σίτα στραγγίζουμε τον πολτό για να πάρουμε το ζουμί του.
  • 2.Για το πεπόνι : Παίρνουμε ένα πεπόνι στρογγυλό, το κόβουμε στη μέση και καθαρίζουμε τα κουκούτσια. Αφαιρούμε με ένα κουτάλι, το μισό εσωτερικό του και το πολτοποιούμε. Σε μια σίτα στραγγίζουμε τον πολτό για να πάρουμε το ζουμί του.
  • 3.Στη συνέχεια η διαδικασία παρασκευής του ζελέ είναι η ίδια και για τα δύο φρούτα. Δηλαδή ρίχνουμε το νερό και το ζουμί από το φρούτο (της επιλογής μας) μέσα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Τοποθετούμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να βράσει το μείγμα μας για 2 λεπτά.
  • 4.4. Μόλις βράσει αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μαλακωμένα σε κρύο νερό φύλλα ζελατίνας τα οποία είναι πολύ καλά στραγγισμένα. Ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε το λευκό ρούμι.
  • 5.Τέλος προαιρετικά αν θέλουμε για να τονίσουμε το χρώμα στο ζελέ μας προσθέτουμε λίγες σταγόνες υγρό χρώμα (κόκκινο για το καρπούζι ή κίτρινο για το πεπόνι ανακατεύοντας με ένα σύρμα για να ενσωματωθεί το χρώμα σε όλο το ζελέ).
  • 6.Αφήνουμε το ζελέ μέσα στη κατσαρόλα να κρυώσει για 20 λεπτά περίπου και στη συνέχεια γεμίζουμε το ημισφαίριο του καρπουζιού ή του πεπονιού κατ’ επιλογή με το ζελέ της αρεσκείας μας.
  • 7.Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ημέρα περίπου.
  • 8.Κόβουμε σε φέτες της αρεσκείας μας και σερβίρουμε σε πιατέλες.
Kαρπούζι ή πεπόνι με δροσερό ζελέ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta