×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Vegan πάβλοβα με ganache ION κουβερτούρα με 72% κακάο


Vegan πάβλοβα με ganache ION κουβερτούρα με 72% κακάο
Vegan πάβλοβα με ganache ION κουβερτούρα με 72% κακάο
6
240'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Vegan πάβλοβα με ganache ION κουβερτούρα με 72% κακάο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την aquafaba
  • 125 γρ. ρεβύθια
  • 1250 ml νερό
  • 1 κομμάτι φύκι kombu (προαιρετικά)
  • Για τη μαρέγκα
  • 125 γρ. aquafaba
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική περασμένη από το blender
  • ¼ κ.γ. κρεμόριο
  • ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τη ganache
  • 150 γρ. ΙΟΝ κουβερτούρα με 72% κακάο
  • 150 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • Για τη σως σαγκουίνι
  • 125 γρ. φρέσκος χυμός σαγκουίνι
  • 75 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 3 σαγκουίνια σε φέτες
  • Για την πάβλοβα
  • 100 γρ. φυστίκι Αιγίνης καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • Λίγα φυλλαράκια δυόσμο
Μέθοδος
  • 1.Για την aquafaba: Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε σκεπασμένα με νερό.
  • 2.Βράζουμε τα ρεβύθια σε μέτρια φωτιά, στο μετρημένο νερό και με το καπάκι στην κατσαρόλα μέχρι να απομείνουν 450 γρ.
  • 3.Σουρώνουμε, κρατάμε τα ρεβύθια για κάποια άλλη συνταγή (π.χ. χούμους) και αφήνουμε την aquafaba να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο μέχρι 4-5 μέρες.
  • 4.Για την μαρέγκα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 110° C και απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ή ένα silicone mat σε ταψί. Αν χρησιμοποιούμε silicone mat προσέχουμε να είναι πολύ καθαρό και στεγνό γιατί διαφορετικά μπορεί να μας χαλάσει η μαρέγκα.
  • 5.Βάζουμε την aquafaba σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μπωλ ενός μίξερ. Χτυπάμε με το μίξερ (ή μίξερ χειρός) για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και να αυξάνεται σε όγκο.
  • 6.Προσθέτουμε το κρεμόριο και συνεχίζουμε να χτυπάμε στη μεγάλη ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα να είναι πιο σταθερή και άσπρη.
  • 7.Προσθέτουμε την βανίλια και σταδιακά τη ζάχαρη, 1 κ.σ. τη φορά και χτυπάμε μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς η μαρέγκα και να γυαλίζει.
  • 8.Όταν έχουμε προσθέσει όλη τη ζάχαρη, συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα (stiff peaks). Συνολικά θα πάρει περίπου 15 λεπτά.
  • 9.Παίρνουμε κουταλιές από τη μαρέγκα και τις βάζουμε σε κάποια απόσταση στο ταψί. Τις ψήνουμε για 2-3 ώρες μέχρι να είαι εντελώς στεγνές και τραγανές. Είναι σημαντικό να τις ψήσουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για να έχουν καλύτερη υφή. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το φούρνο και αν τις θέλουμε να είναι λίγο μαλακές εσωτερικά ή όχι. Τις φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 μέρες.
  • 10.Για τη ganache: Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε μπλέντερ.
  • 11.Θερμαίνουμε το γάλα αμυγδάλου σε σημείο βρασμού.
  • 12.Χτυπάμε την κουβερτούρα χωρίς το γάλα μέχρι να γίνει πολύ μικρά κομμάτια και μετά με το μπλέντερ να λειτουργεί ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα αμυγδάλου.
  • 13.Την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • 14.Την βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής αν έχουμε ή διαφορετικά σε ένα δοχείο και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
  • 15.Για τη σως σαγκουίνι: Τοποθετούμε το χυμό και τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα. Δεν την αφήνουμε να πήξει τελείως γιατί όταν κρυώσει θα πήξει ακόμη περισσότερο.
  • 16.Για την πάβλοβα: Σε ένα πιάτο τοποθετούμε μία-δύο μαρέγκες.
  • 17.Βάζουμε λίγη ganache με το κορνέ ή με ένα κουτάλι.
  • 18.Περιχύνουμε με τη σως σαγκουίνι.
  • 19.Τοποθετούμε 5-6 φετούλες σαγκουίνι και πασπαλίζουμε με το φυστίκι Αιγίνης.
  • 20.Στολίζουμε με μερικά φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε αμέσως.
Vegan πάβλοβα με ganache ION κουβερτούρα με 72% κακάο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta