Vegan πάβλοβα με ganache ION κουβερτούρα με 72% κακάο
6
240'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Vegan & νηστίσιμα Γλυκά
Συστατικά : φύκι kombu, βανίλια, γάλα αμυγδάλου, δυόσμος, ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο, κρεμόριο, κρυσταλλική ζάχαρη, μαρμελάδα πορτοκάλι, ρεβύθια, σαγκουίνι, φιστίκια Αιγίνης
Σχετικά με το Σεφ :
Μάγδα Γοδόση
Vegan πάβλοβα με ganache ION κουβερτούρα με 72% κακάο
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την aquafaba
- 125 γρ. ρεβύθια
- 1250 ml νερό
- 1 κομμάτι φύκι kombu (προαιρετικά)
- Για τη μαρέγκα
- 125 γρ. aquafaba
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική περασμένη από το blender
- ¼ κ.γ. κρεμόριο
- ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Για τη ganache
- 150 γρ. ΙΟΝ κουβερτούρα με 72% κακάο
- 150 γρ. γάλα αμυγδάλου
- Για τη σως σαγκουίνι
- 125 γρ. φρέσκος χυμός σαγκουίνι
- 75 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
- 3 σαγκουίνια σε φέτες
- Για την πάβλοβα
- 100 γρ. φυστίκι Αιγίνης καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- Λίγα φυλλαράκια δυόσμο
Μέθοδος
- 1.Για την aquafaba: Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε σκεπασμένα με νερό.
- 2.Βράζουμε τα ρεβύθια σε μέτρια φωτιά, στο μετρημένο νερό και με το καπάκι στην κατσαρόλα μέχρι να απομείνουν 450 γρ.
- 3.Σουρώνουμε, κρατάμε τα ρεβύθια για κάποια άλλη συνταγή (π.χ. χούμους) και αφήνουμε την aquafaba να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο μέχρι 4-5 μέρες.
- 4.Για την μαρέγκα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 110° C και απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ή ένα silicone mat σε ταψί. Αν χρησιμοποιούμε silicone mat προσέχουμε να είναι πολύ καθαρό και στεγνό γιατί διαφορετικά μπορεί να μας χαλάσει η μαρέγκα.
- 5.Βάζουμε την aquafaba σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μπωλ ενός μίξερ. Χτυπάμε με το μίξερ (ή μίξερ χειρός) για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και να αυξάνεται σε όγκο.
- 6.Προσθέτουμε το κρεμόριο και συνεχίζουμε να χτυπάμε στη μεγάλη ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα να είναι πιο σταθερή και άσπρη.
- 7.Προσθέτουμε την βανίλια και σταδιακά τη ζάχαρη, 1 κ.σ. τη φορά και χτυπάμε μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς η μαρέγκα και να γυαλίζει.
- 8.Όταν έχουμε προσθέσει όλη τη ζάχαρη, συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα (stiff peaks). Συνολικά θα πάρει περίπου 15 λεπτά.
- 9.Παίρνουμε κουταλιές από τη μαρέγκα και τις βάζουμε σε κάποια απόσταση στο ταψί. Τις ψήνουμε για 2-3 ώρες μέχρι να είαι εντελώς στεγνές και τραγανές. Είναι σημαντικό να τις ψήσουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για να έχουν καλύτερη υφή. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το φούρνο και αν τις θέλουμε να είναι λίγο μαλακές εσωτερικά ή όχι. Τις φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 μέρες.
- 10.Για τη ganache: Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε μπλέντερ.
- 11.Θερμαίνουμε το γάλα αμυγδάλου σε σημείο βρασμού.
- 12.Χτυπάμε την κουβερτούρα χωρίς το γάλα μέχρι να γίνει πολύ μικρά κομμάτια και μετά με το μπλέντερ να λειτουργεί ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα αμυγδάλου.
- 13.Την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- 14.Την βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής αν έχουμε ή διαφορετικά σε ένα δοχείο και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- 15.Για τη σως σαγκουίνι: Τοποθετούμε το χυμό και τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα. Δεν την αφήνουμε να πήξει τελείως γιατί όταν κρυώσει θα πήξει ακόμη περισσότερο.
- 16.Για την πάβλοβα: Σε ένα πιάτο τοποθετούμε μία-δύο μαρέγκες.
- 17.Βάζουμε λίγη ganache με το κορνέ ή με ένα κουτάλι.
- 18.Περιχύνουμε με τη σως σαγκουίνι.
- 19.Τοποθετούμε 5-6 φετούλες σαγκουίνι και πασπαλίζουμε με το φυστίκι Αιγίνης.
- 20.Στολίζουμε με μερικά φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε αμέσως.
Vegan πάβλοβα με ganache ION κουβερτούρα με 72% κακάο
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή