×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τσουρέκι γεμιστό με κουβερτούρα toffee ION


Τσουρέκι γεμιστό με κουβερτούρα toffee ION
Τσουρέκι γεμιστό με κουβερτούρα toffee ION
2
210'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τσουρέκι γεμιστό με κουβερτούρα toffee ION

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Αλεύρι δυνατό για τσουρέκι 1 κ.
  • 300 ml γάλα ελαφρά χλιαρό
  • 100 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο αγελαδινό λιωμένο χλιαρό
  • 200 γρ. αυγά
  • 380 γρ. ζάχαρη
  • 12 γρ. μαχλέπι
  • 6 γρ. μαστίχα
  • 10 γρ. αλάτι
  • Φλούδα από μισό μέτριο πορτοκάλι κομμένη σε κομμάτια
  • 100 γρ. μαγιά νωπή ή 40 γρ. ξηρή
  • 180 -240 γρ ΙΟΝ κουβερτούρα toffee
  • Αμύγδαλο φιλέ
  • Ζυμάρι με 100 γρ. αλεύρι λευκό και 1 κ.γ. μαγιά ξηρή που έχει ωριμάσει για 4-5 ώρες τουλάχιστον.(Προσφέρει στο τσουρέκι ελαστικότητα και γεύση αλλά μπορεί και να παραλειφθεί)
  • Χαρτί ψησίματος
  • Λίγο χτυπημένο αυγό για να αλείψουμε τα τσουρέκια
 
Μέθοδος
  • 1.Εφόσον χρησιμοποιήσουμε το ζυμάρι το φτιάχνουμε το πρωί ή και από την προηγούμενη μέρα και το αφήνουμε στην άκρη να ωριμάσει.
  • 2.Βάζουμε σε ένα μπλεντεράκι τη φλούδα πορτοκαλιού, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το αλάτι και τα χτυπάμε καλά.
  • 3.Θερμαίνουμε το γάλα να είναι χλιαρό.
  • 4.Λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη.
  • 5.Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα με μαχαίρι ή σε ένα μιξεράκι.
  • 6.Σε μεγάλο μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο (ή μαργαρίνη) και τη σοκολάτα.
  • 7.Αναμειγνύουμε μέχρι να πάρει μορφή το ζυμάρι και τελευταίο προσθέτουμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και συνεχίζουμε το ζύμωμα για περίπου 10 λεπτά. Η διαδικασία μπορεί να γίνει και χωρίς μίξερ. Στην περίπτωση αυτή ζυμώνουμε για περίπου 15 λεπτά. Το ζυμάρι πρέπει να είναι λείο. Τοποθετούμε σε μια μπασίνα ή λεκανίτσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη ή πετσέτα και ανάλογα με την θερμοκρασία αφήνουμε για 2-4 ώρες σε ζεστό σημείο μέχρι το ζυμάρι να τριπλασιαστεί περίπου.
  • 8.Το βάρος του ζυμαριού θα είναι 2100-2200 γρ. Κόβουμε το ζυμάρι σε 6 κομμάτια ίδιου βάρους. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με πλάστη έτσι ώστε να είναι επίμηκες με μήκος 35-40 εκ.
  • 9.Τοποθετούμε 30-40 γρ. από την τριμμένη κουβερτούρα (ανάλογα πόσο σοκολατένιο το θέλουμε) κατά μήκος του ζυμαριού και τυλίγουμε σφιχτά ξεκινώντας από την πλευρά των 40 εκ. έτσι ώστε να έχουμε ένα κορδόνι.
  • 10.Παίρνουμε τα τρία κορδόνια και τα ενώνουμε στο επάνω μέρος. Παίρνουμε το πρώτο κορδόνι ζύμης και το τοποθετούμε επάνω από το μεσαίο. Τοποθετούμε το τρίτο κορδόνι πάνω από το πρώτο και συνεχίζουμε με το μεσαίο επαναλαμβάνοντας την διαδικασία μέχρι να δημιουργηθεί η πλεξούδα μας. Για να μην απλώσει το τσουρέκι στο ψήσιμο πλέκουμε σφιχτά την πλεξούδα. Τοποθετούμε τις άκρες των κορδονιών κάτω από το τσουρέκι για να μην φαίνονται. Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα τρία κορδόνια για το δεύτερο τσουρέκι.
  • 11.Τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό σημείο (θα μπορούσε να είναι και ο φούρνος στους 50 C για περίπου μισή ώρα).
  • 12.Αλείφουμε προσεχτικά τα τσουρέκια με το αυγό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
  • 13.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για περίπου μισή ώρα. Αν ο φούρνος είναι δυνατός και το τσουρέκι πάρει πολύ χρώμα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί.
  • 14.Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το αφαιρέσουμε από το ταψί και το κόψουμε γιατί λόγω της σοκολάτας μπορεί να σπάσει.
Τσουρέκι γεμιστό με κουβερτούρα toffee ION
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta