×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τσουρέκι γεμιστό με επικάλυψη λευκή σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ και φράουλες


Τσουρέκι γεμιστό με επικάλυψη λευκή σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ και φράουλες
Τσουρέκι γεμιστό με επικάλυψη λευκή σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ και φράουλες
8
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τσουρέκι γεμιστό με επικάλυψη λευκή σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ και φράουλες

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το τσουρεκι
  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
  • 200 γρ βούτυρο
  • 250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 200 γρ γάλα χλιαρό
  • 35 γρ ξηρή μαγιά
  • 5 γρ αλάτι
  • 10 γρ μαχλέπι
  • 3 γρ μαστίχα
  • Ξύσμα απο δύο πορτοκάλια
  • Για την γέμιση
  • 150 γρ σοκολάτα υγείας ΙΟΝ
  • 60 γρ βούτυρο
  • 50 γρ ζάχαρη καστανή
  • 30 γρ κακάο ΙΟΝ
  • Για το σιρόπι
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 150 νερό
  • 1 ξύλο κανέλα
  • Για την επικάλυψη
  • 160 γρ λευκή σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ
  • 80 γρ κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ φράουλες
Μέθοδος
  • 1.Σε ένα μπολ ανακατέβουμε το αλεύρι, το μαχλέπι, τη μάστιχα, το ξύσμα και το αλάτι.
  • 2.Παράλληλα σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη. Αφού λιώσουν τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
  • 3.Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε την μαγιά, προσθέτουμε τα αυγά στο ίδιο μείγμα και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιοηθεί.
  • 4.Τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα και ζυμώνουμε πολύ καλά με το γάντζο στο μίξερ.
  • 5.Αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένη η ζύμη για τουλάχιστον μία ώρα. Μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.
  • 6.Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη.
  • 7.Για την γέμιση: Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί με το βούτυρο.
  • 8.Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο.
  • 9.Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο.
  • 10.Παίρνουμε τη ζύμη και τη διπλώνουμε, την ανοίγουμε με τον πλάστη. Αυτό το επαναλαμβάνουμε 5 φορές, με τον τρόπο αυτό κάνουμε το τσουρέκι μας να έχει πολλές ίνες. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία, και με την βοήθεια του πλάστη και ελάχιστο αλεύρι την ανοίγουμε μακρόστενη.
  • 11.Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σταθεροποιηθεί η γέμιση μας. Με ένα μαχαίρι κόβουμε στα δύο τη ζύμη
  • 12.Πλέκουμε, αλλά φροντίζουμε η γέμιση να μη μας χυθεί. Βάζουμε φόρμα του κέικ. Τα ξαναφουσκώνουμε για 1 ώρα σε ζεστό περιβάλλον και μετά τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • 13.Αφού ψηθεί το τσουρέκι, το σιροπιάζουμε, αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  • 14.Για την επικάλυψη: Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα ΙΟΝ σε μπεν μαρί με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε πάνω από το τσουρέκι.
  • 15.Γαρνίρουμε με φράουλες.
Τσουρέκι γεμιστό με επικάλυψη λευκή σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ και φράουλες
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta