Τσουρέκι γεμιστό με επικάλυψη λευκή σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ και φράουλες

8
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αβγά, κρυσταλλική ζάχαρη, αλάτι, μαγιά ξερή, αλεύρι, μαστίχα, βούτυρο, μαχλέπι, γάλα, πορτοκάλι, ΙΟΝ Αμυγδάλου Λευκή, φράουλες, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Υγείας, κανέλα, καφέ ζάχαρη, κρέμα γάλακτος
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Τσουρέκι γεμιστό με επικάλυψη λευκή σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ και φράουλες

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το τσουρεκι
- 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
- 200 γρ βούτυρο
- 250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αυγά
- 200 γρ γάλα χλιαρό
- 35 γρ ξηρή μαγιά
- 5 γρ αλάτι
- 10 γρ μαχλέπι
- 3 γρ μαστίχα
- Ξύσμα απο δύο πορτοκάλια
- Για την γέμιση
- 150 γρ σοκολάτα υγείας ΙΟΝ
- 60 γρ βούτυρο
- 50 γρ ζάχαρη καστανή
- 30 γρ κακάο ΙΟΝ
- Για το σιρόπι
- 250 γρ ζάχαρη
- 150 νερό
- 1 ξύλο κανέλα
- Για την επικάλυψη
- 160 γρ λευκή σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ
- 80 γρ κρέμα γάλακτος
- 100 γρ φράουλες
Μέθοδος
- 1.Σε ένα μπολ ανακατέβουμε το αλεύρι, το μαχλέπι, τη μάστιχα, το ξύσμα και το αλάτι.
- 2.Παράλληλα σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη. Αφού λιώσουν τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
- 3.Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε την μαγιά, προσθέτουμε τα αυγά στο ίδιο μείγμα και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιοηθεί.
- 4.Τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα και ζυμώνουμε πολύ καλά με το γάντζο στο μίξερ.
- 5.Αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένη η ζύμη για τουλάχιστον μία ώρα. Μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.
- 6.Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη.
- 7.Για την γέμιση: Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί με το βούτυρο.
- 8.Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο.
- 9.Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο.
- 10.Παίρνουμε τη ζύμη και τη διπλώνουμε, την ανοίγουμε με τον πλάστη. Αυτό το επαναλαμβάνουμε 5 φορές, με τον τρόπο αυτό κάνουμε το τσουρέκι μας να έχει πολλές ίνες. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία, και με την βοήθεια του πλάστη και ελάχιστο αλεύρι την ανοίγουμε μακρόστενη.
- 11.Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σταθεροποιηθεί η γέμιση μας. Με ένα μαχαίρι κόβουμε στα δύο τη ζύμη
- 12.Πλέκουμε, αλλά φροντίζουμε η γέμιση να μη μας χυθεί. Βάζουμε φόρμα του κέικ. Τα ξαναφουσκώνουμε για 1 ώρα σε ζεστό περιβάλλον και μετά τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
- 13.Αφού ψηθεί το τσουρέκι, το σιροπιάζουμε, αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
- 14.Για την επικάλυψη: Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα ΙΟΝ σε μπεν μαρί με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε πάνω από το τσουρέκι.
- 15.Γαρνίρουμε με φράουλες.
Τσουρέκι γεμιστό με επικάλυψη λευκή σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ και φράουλες
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή