Τούρτα Εκλέρ
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Τούρτες & πάστες
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
1 Δεκεμβρίου, 2023
Τούρτα Εκλέρ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Υλικά για την κρέμα
- 500 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 μεσαία αυγά
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. ΙΟΝ κλασική κουβερτούρα
- 200 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 160 ml νερό
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 10 γρ. ζάχαρη
- Αλάτι
- 1 βανιλίνη
- 200 γρ. αλεύρι
- 6 μεσαία αυγά
- 250 γρ. ΙΟΝ κλασική κουβερτούρα
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
Μέθοδος
Εκτέλεση για την κρέμα
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα μετά 80gr της ζάχαρης και ζεσταίνουμε.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα αυγά με το άμυλο και τα 20 γρ. της ζάχαρης.
- Μόλις ζεσταθεί το γάλα μας, ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας.
- Αμέσως μετά αδειάζουμε όλο το μείγμα στο κατσαρολακι και ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.
- Κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε την κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται.
Εκτέλεση για το σου
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα, το νερό, την βανίλια ,την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο, που πριν έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
- Αμέσως μετά και πριν να παίρνει βράση το μείγμα μας, το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας έντονα με μια ξύλινη κουτάλα.
- Αφού γίνει ένα ζυμαράκι, ανεβάζουμε το κατσαρολάκι μας πάλι στη δυνατή φωτιά και το τσιγαρίζουμε για περίπου ένα λεπτό.
- Έπειτα, αδειάζουμε το ζυμαράκι μας στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.
- Αμέσως μετά, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει και ζυγίσει προσεκτικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα, μέχρι να τα απορροφήσει το ζυμάρι μας.
- Αδειάζουμε το ζυμάρι μας σε ένα τσερκι 22-24 που έχουμε ακουμπήσει σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς στον αέρα για 35 λεπτά.
Εκτέλεση για το γλάσο
- Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
Στήσιμο γλυκού
- Αφού κρυώσει το γιγάντιο σου μας το κόβουμε στην μέση και το γεμίζουμε με την κρέμα μας.
- Καλύπτουμε την κρέμα με το επάνω μέρος του σου και τέλος απλώνουμε την ρευστή γκαναζ μας από επάνω.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.
Τούρτα Εκλέρ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή