Torta Caprese
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Τούρτες & πάστες
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
20 Νοεμβρίου, 2024
Torta Caprese
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 4 μεσαία αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 250 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
- 200 γρ. πούδρα αμυγδάλου
Μέθοδος
- Σε ένα μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
- Όταν τα αυγά μας είναι έτοιμα, προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
- Αμέσως μετά, προσθέτουμε και την γκανάζ μας, που έχει κρυώσει ελαφρώς και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά με την μαρίζ.
- Αδειάζουμε σε ταψάκι, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 45 λεπτά.
Torta Caprese
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή