×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Ταρτάκια με γκανάς λευκής σοκολάτας και κόκκινα φρούτα


Ταρτάκια με γκανάς λευκής σοκολάτας και κόκκινα φρούτα
Ταρτάκια με γκανάς λευκής σοκολάτας και κόκκινα φρούτα
15-16
150'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ταρτάκια με γκανάς λευκής σοκολάτας και κόκκινα φρούτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Αυτά τα ταρτάκια λευκής σοκολάτας μπορούν να γίνουν σε παραλλαγή με διάφορα φρούτα, όπως φράουλες, σμέουρα, μύρτιλα, βατόμουρα, σύκο, σταφύλι ή ρόδι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και την εποχικότητα! Εμείς τα στολίσαμε με χειροποίητα σοκολατάκια που φτιάξαμε με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ σε καλούπια για μίνι πλάκες σοκολάτας – εσείς μπορείτε να τα σερβίρετε με ένα γκοφρετάκι ΙΟΝ, ένα πλακάκι λευκής σοκολάτας ΙΟΝ ή λίγο ξύσμα λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ. Τα ταρτάκια αυτά, με το λευκό και κόκκινο χρώμα τους, μπορούν κάλλιστα να σερβιριστούν την περίοδο των γιορτών ή και για τον Άγιο Βαλεντίνο!

Συστατικά
Για τη ζύμη:
  • 95 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
  • 40 γρ ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 40 γρ αυγό
  • 2 γρ αλάτι
  • 150 γρ αλεύρι μαλακό
Για τη γέμιση και τη διακόσμηση:
  • 100 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 30 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • ρώγες από σταφύλι χωρίς κουκούτσι
  • σμέουρα και σπόροι ροδιού
  • 30 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Μέθοδος

Για τη ζύμη:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό τη ζάχαρη με το βούτυρο ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου να σχηματιστεί μια ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.
  4. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, δουλεύουμε λίγο τη ζύμη με τα χέρια μας και έπειτα σχηματίζουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’ ώστε να ξεκουραστεί.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος περίπου 3 χιλιοστά.
  6. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ λίγο μεγαλύτερο από τα φορμάκια μας, κόβουμε κύκλους ζύμης.
  7. Γεμίζουμε τα φορμάκια με τη ζύμη και κόβουμε περιμετρικά όση περισσεύει.
  8. Στρώνουμε επάνω στη ζύμη αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε τα φορμάκια με κεραμικά βαρίδια ή με όσπρια.
  9. Ψήνουμε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 10 λεπτά.
  10. Βγάζουμε τα ταρτάκια από τον φούρνο, αφαιρούμε το χαρτί και τα βαρίδια και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώσπου η ζύμη να στεγνώσει και να ροδίσει.
  11. Βγάζουμε τα ταρτάκια από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν εντελώς προτού τα ξεφορμάρουμε και τα γεμίσουμε.

 

Για τη γέμιση και τη διακόσμηση:

  1. Βάζουμε τη σοκολάτα τεμαχισμένη σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων βάζουμε την κρέμα να ζεσταθεί.
  3. Μόλις πάρει βράση, τη χύνουμε πάνω στη σοκολάτα.
  4. Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε μια παχύρρευστη και λεία γκανάς.
  5. Τοποθετούμε 1 ρώγα σταφύλι κομμένη στα δύο ή 1 σμέουρο κομμένο στα δύο σε κάθε ταρτάκι και γεμίζουμε με την γκανάς.
  6. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  7. Τοποθετούμε τα ταρτάκια στο ψυγείο.
  8. Εάν έχουμε φορμάκια σιλικόνης για μίνι πλάκες σοκολάτας, λιώνουμε τα 50 γρ λευκής κουβερτούρας σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, γεμίζουμε τα φορμάκια, ισιώνουμε με μια σπάτουλα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να στερεοποιηθούν.
  9. Ξεφορμάρουμε τα σοκολατάκια και στολίζουμε τα ταρτάκια με φρούτα και ένα σοκολατάκι. Εάν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα φρούτα με άχνη ή να τα αλείψουμε με λίγο απλό σιρόπι (ζάχαρη-νερό 1:1). Εναλλακτικά, στολίζουμε με γκοφρετάκια ΙΟΝ ή με κομματάκια λευκής σοκολάτας ΙΟΝ ή με ξύσμα λευκής κουβερτούρας ΙΟΝ.
Ταρτάκια με γκανάς λευκής σοκολάτας και κόκκινα φρούτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta