×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Ταρτάκια με φρούτα και λευκή σοκολάτα


Ταρτάκια με φρούτα και λευκή σοκολάτα
Ταρτάκια με φρούτα και λευκή σοκολάτα
25-30
90'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Ταρτάκια με φρούτα και λευκή σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Ένα all-time classic κέρασμα για μικρούς και μεγάλους!

Tip: Αντικαταστήστε τα φρούτα της συνταγής μας με όποια φρούτα εποχής σας αρέσουν.

Συστατικά
Για τη ζύμη
  • 150 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
  • 60 γρ ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 60 γρ αυγό
  • 2 γρ αλάτι
  • 240 γρ αλεύρι μαλακό
Για τη γέμιση
  • 250 γρ γάλα πλήρες
  • 60 γρ κρόκος αυγού
  • 45 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 15 γρ αλεύρι μαλακό
  • 20 γρ κορνφλάουρ
  • 70 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Για τη διακόσμηση
  • Ακτινίδια, μαύρα βατόμουρα, μύρτιλα, μαύρο σταφύλι (ή όποια άλλα φρούτα επιθυμείτε)
  • 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 50 μλ νερό
Μέθοδος

Για τη ζύμη

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό τη ζάχαρη με το βούτυρο ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου να σχηματιστεί μια ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.
  4. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, δουλεύουμε λίγο τη ζύμη με τα χέρια μας και έπειτα σχηματίζουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’ ώστε να ξεκουραστεί.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος περίπου 3 χιλιοστά. Εάν δυσκολευόμαστε, μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο κομμάτια χαρτί ψησίματος.
  6. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ λίγο μεγαλύτερο από τα φορμάκια μας, κόβουμε κύκλους ζύμης.
  7. Γεμίζουμε τα φορμάκια με τη ζύμη και κόβουμε περιμετρικά όση περισσεύει.
  8. Στρώνουμε επάνω στη ζύμη αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε τα φορμάκια με κεραμικά βαρίδια ή με όσπρια.
  9. Ψήνουμε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 10 λεπτά.
  10. Βγάζουμε τα ταρτάκια από τον φούρνο, αφαιρούμε το χαρτί και τα βαρίδια και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώσπου η ζύμη να στεγνώσει και να ροδίσει.
  11. Βγάζουμε τα ταρτάκια από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν εντελώς προτού τα ξεφορμάρουμε και τα γεμίσουμε.

Για τη γέμιση

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και τη μισή ζάχαρη να ζεσταίνονται σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε την άλλη μισή ζάχαρη και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κορνφλάουρ στο μπολ και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη, ώσπου να έχουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
  4. Όταν το γάλα πάρει βράση, χύνουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα στο μπολ.
  5. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη και επιστρέφουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ ξανά στην κατσαρόλα.
  6. Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με τον αυγοδάρτη το μείγμα ώστε να μην κολλήσει, ώσπου να έχουμε μια πηχτή κρέμα.
  7. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα δοχείο που κλείνει με καπάκι και όσο ακόμα καίει ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομματάκια.
  8. Περιμένουμε 3-4’ και έπειτα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα, ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  9. Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ραβδομπλέντερ για να γίνει ακόμα πιο λείο.
  10. Καλύπτουμε την επιφάνειά του με μεμβράνη (έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα) και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  11. Καλύπτουμε με καπάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή και όλο το βράδυ.
  12. Ετοιμάζουμε μια σακούλα κορνέ με μικρή στρογγυλή μύτη, τη γεμίζουμε με το μείγμα και γεμίζουμε τα ταρτάκια περίπου μέχρι τη μέση.

Για τη διακόσμηση

  1. Κόβουμε τα φρούτα και διακοσμούμε τα ταρτάκια.
  2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να έχουμε ένα ρευστό σιρόπι.
  3. Μόλις το σιρόπι κρυώσει, με ένα πινέλο, αλείφουμε τα ταρτάκια σε όλη τους την επιφάνεια.
  4. Τοποθετούμε τα ταρτάκια στο ψυγείο ώσπου να έρθει η ώρα του σερβιρίσματος.
  5. Όσα ταρτάκια περισσέψουν, τα φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εντός ψυγείου. Καλό είναι καταναλωθούν σε 24 ώρες, γιατί μετά χάνουν τη φρεσκάδα τους.
Ταρτάκια με φρούτα και λευκή σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta