×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τάρτα βανίλιας με μους ΙΟΝ Patisserie Λευκής κουβερτούρας, καραμελωμένες βανίλιες και βασιλικό


Τάρτα βανίλιας με μους ΙΟΝ Patisserie Λευκής κουβερτούρας, καραμελωμένες βανίλιες και βασιλικό
Τάρτα βανίλιας με μους ΙΟΝ Patisserie Λευκής κουβερτούρας, καραμελωμένες βανίλιες και βασιλικό
8-10
75'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ : Σπυριδούλα Καραμπουτάκη

Τάρτα βανίλιας με μους ΙΟΝ Patisserie Λευκής κουβερτούρας, καραμελωμένες βανίλιες και βασιλικό

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την ταρτα βανιλιας
  • 180 αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40 ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανιλίνη (βανίλια σε σκόνη)
  • Για τη μους ION Patisserie Λευκής Κουβερτούρας
  • 250 γρ ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
  • 80 γρ γάλα
  • 1 φύλλο ζελατίνη
  • 350 κρέμα γάλακτος χτυπημένη
  • Για τις καραμελωμένες βανίλιες
  • 3 βανίλιες
  • 70 γρ ζάχαρη καστανή
  • 20 γρ βούτυρο
  • Λίγο νεράκι
Μέθοδος
  • 1.Για την τάρτα: Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο μας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια όμορφη ζύμη. Έπειτα τη βγάζουμε από το μίξερ και την πλάθουμε για 2 λεπτά με το χέρι μας και την ξεκουράζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • 2.Αφού ξεκουραστεί την βγάζουμε από το ψυγείο και την πλάθουμε σε ένα ίσιο φύλλο λεπτό.
  • 3.Κόβουμε τα κομμάτια που θέλουμε είτε στρογγυλά είτε άλλο σχήμα και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ελαφρώς τρυπημένα με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσουν στο ψήσιμο.
  • 4.Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς. Αφού βγει την αφήνουμε να κρυώσει.
  • 5.Για την μους ΙΟΝ Patisserie Λευκής κουβερτούρας: Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και την βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρόλακι ζεσταίνουμε το γάλα και εκεί μέσα λιώνουμε τη ζελατίνη μας που την έχουμε ήδη μουλιάσει σε κρύο νερό.
  • 6.Παίρνουμε το γάλα μας με τη ζελατίνη και το ρίχνουμε μέσα στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Αφού λιώσει καλά την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • 7.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει μια ελαφριά σαντιγί και ενσωματώνουμε τη σαντιγί μέσα στη σοκολάτα μας που κρυώνει.
  • 8.Ανακατεύουμε απαλά, με όμορφες κινήσεις και τοποθετούμε τη μους σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής μέσα στο ψυγείο.
  • 9.Για τις καραμελωμένες βανίλιες: Κόβουμε τις βανίλιες σε τέταρτα και τις βάζουμε μέσα σε λιγο νεράκι. Βάζουμε σε ένα ζεστό τηγάνι τη ζάχαρη και ελάχιστο νεράκι.
  • 10.Αφού λιώσει η ζάχαρη βάζουμε μέσα τις βανίλιες και αφήνουμε να καραμελώσουν όμορφα. Να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Αφού πάρουν, τους βάζουμε και το παγωμένο βουτυράκι μέσα και είναι έτοιμες. Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο να κρυώνουν λιγάκι.
  • 11.Και πάμε να στήσουμε το γλυκό μας … Τοποθετούμε την τάρτα μας πάνω σε ένα πιάτο και από πάνω κάνουμε ωραίες βουλίτσες με τη μους ΙΟΝ Patisserie Λευκής κουβερτούρας. Από πάνω τοποθετούμε τις βανίλιες και από πάνω λίγη ακόμη μους.
  • 12.Λιώνουμε σε ένα κατσαρόλακι λίγη λευκή σοκολάτα μόνη της για να κάνουμε πανέμορφες γραμμές σοκολατας από πάνω. Τελειώνουμε το γλυκό μας με μοσχομυρωδάτο βασιλικό από τη γλάστρα μας. Καλή μας όρεξη!
Τάρτα βανίλιας με μους ΙΟΝ Patisserie Λευκής κουβερτούρας, καραμελωμένες βανίλιες και βασιλικό
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta