Σπιτικές μπάρες δημητριακών με σταγόνες σοκολάτας και μέλι!

12
170'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπάρες & σνακ, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : δημητριακά, ηλιέλαιο, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, μαύρη ζάχαρη, μέλι, αβγά, αλάτι, αμύγδαλα
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Σπιτικές μπάρες δημητριακών με σταγόνες σοκολάτας και μέλι!

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 220 γρ δημητριακά
- 100 γρ σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
- 120 γρ μέλι
- 75 γρ αμύγδαλα σπασμένα
- 30 γρ μαύρη ζάχαρη
- 85 γρ ηλιέλαιο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 ασπράδια από 2 μεγάλα αυγά
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
- 2.Σε ένα ταψάκι 27×13 βάζουμε λαδόκολλα.
- 3.Βάζουμε μέσα τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς απλωμένα και τα ψήνουμε ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- 4.Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- 5.Προσθέτουμε στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας.
- 6.Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη το αλάτι το ηλιέλαιο,το μέλι και τα ασπράδια.
- 7.Ανακατεύουμε και και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα δημητριακά και ανακατεύουμε .
- 8.Στο ταψάκι μας με την λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλα το απλώνουμε πιέζοντας δυνατά προς τα κάτω.
- 9.Ψήνουμε στους 160 για 30 με 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- 10.Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά για 2 ώρες πάνω σε σχάρα.
- 11.Σηκώνουμε τη λαδόκολλα και και τοποθετούμε την μπάρα πάνω σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε σε μπάρες.
- 12.Αποθηκεύουμε τις μπάρες μας σε ένα τάπερ για 1 εβδομάδα η στην κατάψυξη για 1 μήνα.
Σπιτικές μπάρες δημητριακών με σταγόνες σοκολάτας και μέλι!
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή