Σουφλέ με Nucrema ION και κουβερτούρα με 72% κακάο

4
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ION Nucrema, αβγά, αλεύρι, βανιλλίνη, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο, καφές στιγμιαίος
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Σουφλέ με Nucrema ION και κουβερτούρα με 72% κακάο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για να φτιάξουμε σουφλέ με Nucrema ION και κουβερτούρα με 72% κακάο θα χρειαστούμε :
- Nucrema ION
- Kουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο
Συστατικά
- 1 τεμάχιο αυγό (δηλαδή 50 γρ)
- 200 γρ Νucrema ΙΟΝ
- 60 γρ αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
- 20 γρ κακάο ΙΟΝ (κοσκινισμένο)
- 2 δόσεις βανιλλίνη
- 30 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ με κακάο 72%
- 3 γρ στιγμιαίο καφέ
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: σύρμα, μαρίζ, λεκάνη, 2 μεγάλες κούπες.
Μέθοδος
- 1.Μέσα σε μια λεκάνη τοποθετούμε με την σειρά τα υλικά δηλαδή το αυγό, την Νucrema, το μαλακό αλεύρι (κοσκινισμένο), το κακάο ΙΟΝ, την βανιλλίνη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- 2.Στην συνέχεια μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε την κουβερτούρα 72% ΙΟΝ. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ έτσι ώστε να ενσωματωθεί ο καφές με την λιωμένη σοκολάτα.
- 3.Προσθέτουμε την αρωματισμένη με καφέ λιωμένη μαύρη σοκολάτα 70% ΙΟΝ μέσα στα υλικά που είναι στην λεκάνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
- 4.Τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ ή σε κούπες το μίγμα μέχρι την μέση και ψήνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια ένταση για 1 λεπτό.
- 5.Σερβίρουμε άμεσα συνοδεύοντας προαιρετικά το σουφλέ με παγωτό της αρεσκείας μας.
Σουφλέ με Nucrema ION και κουβερτούρα με 72% κακάο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή