Σουφλέ με μαύρη σοκολάτα, Grand Marnier και σταγόνες μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ

8
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αβγά, αλάτι, βούτυρο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, κρυσταλλική ζάχαρη, Grand Marnier
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Σουφλέ με μαύρη σοκολάτα, Grand Marnier και σταγόνες μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 150 γρ αυγά
- 20 γρ Grand Marnier
- 130 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 45 γρ αλεύρι μαλακό
- 90 γρ βούτυρο
- 120 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ χοντροκομμένη
- 80 γρ σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ
- Θα χρειασθούμε επιπλέον : Λεκάνη, σύρμα, κατσαρόλα, φαρμάκια για καραμελέ ή πορσελάνινες ατομικές φόρμες της αρεσκείας μας.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη τα αυγά και το Grand Marnier και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- 2.Στη συνέχεια προσθέτουμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- 3.Προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι (κοσκινισμένο) μέσα στα παραπάνω υλικά και ομογενοποιούμε.
- 4.Τοποθετούμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
- 5.Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υλικά μέσα στη λεκάνη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- 6.Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ.
- 7.Σερβίρουμε σε σεμιζαρισμένες φόρμες (με βούτυρο και αλεύρι) γεμίζοντας τις με 80 γρ ανά φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- 8.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 12 λεπτά.
- 9.Με την έξοδο από το φούρνο αφήνουμε για 5 λεπτά τις φόρμες να κρυώσουν ελαφρώς και ξεφορμάρουμε το ζεστό σουφλέ σε πιάτο της αρεσκείας μας.
- 10.Περιχύνουμε στην επιφάνεια ζεστή λιωμένη κουβερτούρα ΙΟΝ και συνοδεύουμε προαιρετικά με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.
Σουφλέ με μαύρη σοκολάτα, Grand Marnier και σταγόνες μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή