×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένιος μπακλαβάς με Nucrema


Σοκολατένιος μπακλαβάς με Nucrema
Σοκολατένιος μπακλαβάς με Nucrema
Ταψί 28cm
120'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 19 Νοεμβρίου, 2021

Σοκολατένιος μπακλαβάς με Nucrema

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Μερικές συνταγές είναι σαν χάδι και ο μπακλαβάς είναι μία από αυτές. Για προσθέστε και τον παράγοντα Nucrema ΙΟΝ ανάμεσα στις λαχταριστές στρώσεις τραγανού φύλλου κρούστας και τριμμένων ξηρών καρπών…

Συστατικά
Για τον μπακλαβά:
  • 24 φύλλα κρούστας
  • 125 γρ φουντούκια, ωμά, ανάλατα, ασπρισμένα
  • 125 γρ αμύγδαλα, ωμά, ανάλατα, ασπρισμένα
  • 125 γρ καρύδια, ωμά, ανάλατα
  • 125 γρ ψίχα από φιστίκια κελυφωτά, ωμά, ανάλατα
  • ¼ κτγ αλάτι
  • 1 κτγ κανέλας
  • 300 - 450 γρ Nucrema ΙΟΝ (αναλόγως πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση της στη συνταγή μας)
  • 150 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
Για το σιρόπι:
  • 500 γρ μέλι
  • 200 μλ νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Μέθοδος

Για τον μπακλαβά:

  1. Ζυγίζουμε όλους τους ξηρούς καρπούς, το αλάτι και την κανέλα μέσα σε ένα ταψάκι.
  2. Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς στον φούρνο, στους 150 βαθμούς, για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα και να βγάλουν τα αρώματά τους.
  3. Μόλις κρυώσουν κάπως, τους χτυπάμε στον πολυκόφτη. Μπορούμε να τους κάνουμε σχεδόν σκόνη, ή να τους αφήσουμε με μικρά κομματάκια.
  4. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας επάνω στον πάγκο εργασίας μας.
  5. Τοποθετούμε επάνω τους το ταψί μας.
  6. Με ένα μαχαιράκι, κόβουμε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού. (Τα κομμάτια που θα περισσέψουν, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε κάτι άλλο, π.χ. τυροπιτάκια.)
  7. Καλύπτουμε τα φύλλα με μια πετσέτα για να μην στεγνώσουν όσο δουλεύουμε.
  8. Αλείφουμε τον πάτο του ταψιού με βούτυρο, με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής.
  9. Τοποθετούμε μέσα το πρώτο φύλλο και το αλείφουμε με βούτυρο.
  10. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και το αλείφουμε.
  11. Επαναλαμβάνουμε, χρησιμοποιώντας έξι φύλλα συνολικά, το ένα πάνω στο άλλο, με βούτυρο ανάμεσά τους.
  12. Ζυγίζουμε τη Nucrema σε ένα μπολ και τη ζεσταίνουμε για 20’’ στον φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να είναι πιο ρευστή και να απλώνεται ευκολότερα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε από 300 ως 450 γραμμάρια, ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση της σοκολάτας στον μπακλαβά μας.
  13. Ρίχνουμε το ⅓ της Nucrema μέσα στο ταψί και με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  14. Από πάνω, ρίχνουμε το ⅓ των ξηρών καρπών, δημιουργώντας μια επίπεδη στρώση.
  15. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με πριν, με 6 φύλλα κρούστας και βούτυρο ανάμεσά τους.
  16. Καλύπτουμε με ακόμη ⅓ από τη Nucrema, την απλώνουμε με το πινέλο και από πάνω ρίχνουμε και πάλι ⅓ από το μείγμα ξηρών καρπών.
  17. Επαναλαμβάνουμε ακόμα μια φορά την ίδια διαδικασία: 6 φύλλα βουτυρωμένα, ⅓ Nucrema και ⅓ ξηρών καρπών.
  18. Καλύπτουμε με τα τελευταία 6 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
  19. Χαράζουμε τον μπακλαβά στο σχήμα που θέλουμε.
  20. Ψήνουμε τον μπακλαβά στους 150 βαθμούς για 2 ½ ώρες περίπου. Θέλουμε χαμηλή θερμοκρασία και πολύωρο ψήσιμο, ώστε τα φύλλα να γίνουν τραγανά.
  21. Όσο ψήνεται ο μπακλαβάς, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Για το σιρόπι:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, ζυγίζουμε το μέλι, το νερό και προσθέτουμε την κανέλα.
  2. Θερμαίνουμε το μείγμα ώσπου να διαλυθεί το μέλι.
  3. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  4. Μόλις ο μπακλαβάς είναι έτοιμος, τον βγάζουμε από τον φούρνο και τον περιχύνουμε, κατευθείαν, όπως είναι καυτός από τον φούρνο, με το κρύο σιρόπι.
  5. Αφήνουμε τον μπακλαβά να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει καλά.
  6. Φυλάμε τον μπακλαβά εκτός ψυγείου, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, ή μέσα στο ταψί του, σκεπασμένο με μεμβράνη.
Σοκολατένιος μπακλαβάς με Nucrema
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta