Σοκολατένιο κέικ με ελαιόλαδο και κολοκύθι
45'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ
Συστατικά : κολοκυθάκι, μαγειρική σόδα, αβγά, αλάτι, αλεύρι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Γάλακτος
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
14 Ιουνίου, 2021
Σοκολατένιο κέικ με ελαιόλαδο και κολοκύθι
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Το κολοκύθι σε αυτή τη συνταγή λειτουργεί όπως το καρότο στο carrot cake: αφαιρεί θερμίδες και παράλληλα διατηρεί το κέικ αφράτο και υγρό. Σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο, αυτό το σοκολατένιο κέικ είναι μια πιο υγιεινή επιλογή για εσάς που προσέχετε.
Συστατικά
- 180 γρ αλεύρι μαλακό
- 25 γρ κακάο ΙΟΝ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κτσ μαγειρική σόδα
- 150 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 100 μλ ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 230 γρ κολοκύθι τριμμένο και στραγγισμένο
- 100 γρ κουβερτούρα 72% κακάο ΙΟΝ
- 50 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη σόδα.
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το ελαιόλαδο με το αυγό.
- Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά του μπολ και χτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέτουμε το κολοκύθι και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
- Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα 72% και ανακατεύουμε τη μισή ποσότητα μέσα στο μείγμα του κάδου με μια σπάτουλα.
- Στρώνουμε μια φόρμα για loaf cake με χαρτί ψησίματος και τη γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ.
- Από πάνω, ρίχνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα 72%.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά.
- Για να δούμε εάν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο κέντρο του μια οδοντογλυφίδα. Εάν βγαίνει στεγνή, είναι έτοιμο.
- Εάν θέλουμε, στα τελευταία δέκα λεπτά, μπορούμε να προσθέσουμε στην επιφάνεια την τεμαχισμένη κουβερτούρα γάλακτος. Την αφήνουμε να λιώσει, αλλά να μη χάσει εντελώς το σχήμα της, ώστε να δημιουργήσουμε τη διχρωμία που βλέπουμε στις φωτογραφίες.
Σοκολατένιο κέικ με ελαιόλαδο και κολοκύθι
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή