×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολατένια τούρτα Aline


Σοκολατένια τούρτα Aline
Σοκολατένια τούρτα Aline
15-16
180'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Σοκολατένια τούρτα Aline

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για το κέικ
  • 240 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ baking powder
  • 1 κ.γ baking soda
  • 60 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 340 γρ ζάχαρη
  • 190 γρ ηλιέλαιο
  • 180 γρ ζεστό καφέ
  • 160 γρ γάλα
  • Υλικά για τη γέμιση
  • 230 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240 γρ άχνη ζάχαρη
  • 240 γρ Nucrema ΙΟΝ
  • 4 κ.σ κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Υλικά για την επικάλυψη
  • 160 γρ γάλα
  • 240 γρ Nucrema IΟΝ
  • 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 160 γρ βούτυρο μαλακό
  • 140 γρ άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Υλικά για την σάλτσα σοκολάτας
  • 40 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 40 γρ κρέμα γάλακτος
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για το κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε την φόρμα μας με κακάο.
  • 2.Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, baking powder, το baking soda, το κακάο, τη ζάχαρη, το λάδι, το καφεδάκι και το γάλα. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με σύρμα για 2 λεπτά .Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμα δυο λεπτά.
  • 3.Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι, εάν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά περίπου πάνω σε μια σχάρα και μετά το κόβουμε στη μέση με ενα πριονοτό μαχαίρι και αφήνουμε τους δίσκους πάνω στη σχάρα για να κρυώσουν.
  • 4.Εκτέλεση για την γέμιση: Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, την Nucrema, την βανίλια, το αλάτι και τέλος 4 κ.σ κρέμα γάλακτος.
  • 5.Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ενα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • 6.Εκτέλεση για την επικάλυψη: Όσο το κέικ μας κρυώνει φτιάχνουμε την επικάλυψη. Ενώνουμε το γάλα με το αλεύρι σε ένα κατσαρολάκι . Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο. Το βάζουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • 7.Σε ένα μπολ του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, τη βανίλια και την Nucrema και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα και χτυπάμε για 10 λεπτά.
  • 8.Τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τοποθετούμε στο ψυγείο για να σταθεί λίγο.
  • 9.Εκτέλεση για την σάλτσα σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την σοκολάτα. Μόλις έρθει σε βρασμό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και χτυπάμε δυνατά με ένα σύρμα να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε.
  • 10.Συναρμολόγηση: Κόβουμε το κέικ σε δυο δίσκους.
  • 11.Αλείφουμε με την γέμιση και βάζουμε τον δεύτερο δίσκο από πάνω. Αλείφουμε το κέικ με την επικάλυψη.
  • 12.Κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια με τη σάλτσα σοκολάτας.
Σοκολατένια τούρτα Aline
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta