×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Σοκολάτα με ζαχαρωμένο πορτοκάλι, αμύγδαλο και θαλασσινό αλάτι


Σοκολάτα με ζαχαρωμένο πορτοκάλι, αμύγδαλο και θαλασσινό αλάτι
Σοκολάτα με ζαχαρωμένο πορτοκάλι, αμύγδαλο και θαλασσινό αλάτι
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ : Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 12 Μαρτίου, 2021

Σοκολάτα με ζαχαρωμένο πορτοκάλι, αμύγδαλο και θαλασσινό αλάτι

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκάκι που μπορείτε και να το χαρίσετε ως δώρο. Εμείς το προτείνουμε με κλασική κουβερτούρα, πορτοκάλι, αμύγδαλο και αλάτι – εσείς, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και φτιάξτε όποιον συνδυασμό σας αρέσει!

Συστατικά
  • 1 κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • Αμύγδαλα ολόκληρα, ψημένα, αλατισμένα
  • Θαλασσινό αλάτι χοντρό
  • 1 πορτοκάλι
  • 300 μλ νερό
  • 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
Μέθοδος
  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Μόλις η ζάχαρη λιώσει και το σιρόπι αρχίσει να σιγοβράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε μέσα τις φέτες πορτοκαλιού.
  3. Σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να σιγοβράζουν για περίπου 40 λεπτά.
  4. Ενδιάμεσα φροντίζουμε να τις γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά.
  5. Το πορτοκάλι θα είναι έτοιμο όταν η φλούδα του αρχίζει να γίνεται διαφανής.
  6. Βγάζουμε τα πορτοκάλια με μια τσιμπίδα και τα απλώνουμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
  7. Το σιρόπι που περισσεύει, μπορούμε να συνεχίσουμε να το βράζουμε ώσπου να γίνει πιο πηχτό και έπειτα να το μεταφέρουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο και να το φυλάξουμε στο ψυγείο. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να περιχύσουμε pancakes, παγωτό ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
  8. Αφήνουμε τις φέτες πορτοκάλι να στεγνώσουν για 8 ώρες ή και όλη τη νύχτα.
  9. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
  10. Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και χύνουμε επάνω τη σοκολάτα.
  11. Με μια σπάτουλα, την απλώνουμε και της δίνουμε ένα ακανόνιστο ορθογώνιο σχήμα.
  12. Στολίζουμε με το πορτοκάλι, το αμύγδαλο και το αλάτι.
  13. Τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο για μισή ώρα, ώσπου να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
  14. Κόβουμε τη σοκολάτα σε ακανόνιστα τρίγωνα. Μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε σακουλάκια ή σε ένα όμορφο τσίγκινο κουτί στρωμένο με χαρτί και να τα χαρίσουμε ως δώρο.
Σοκολάτα με ζαχαρωμένο πορτοκάλι, αμύγδαλο και θαλασσινό αλάτι
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta