Σοκολάτα με Καραμέλα και Φυστίκι
![Σοκολάτα με Καραμέλα και Φυστίκι](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/uploads/2022/04/Video-post-2022.04_makryniwtis1b.png)
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
6 Απριλίου, 2022
Σοκολάτα με Καραμέλα και Φυστίκι
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 350 γρ κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ PATISSERIE
- 200 γρ. ζαχαρούχο καραμελωμένο γάλα
- 50 γρ. αλμυρά φυστίκια Peanuts
Μέθοδος
- Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε τα 250 γρ. από την κουβερτούρα και τα υπόλοιπα 100 γρ. τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
- Όταν η κουβερτούρα μας λιώσει, κατεβάζουμε το μπεν μαρί από την φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα που έχουμε ψιλοκόψει.
- Αφού περάσει ένα λεπτό, αμέσως μετά, ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα σοκολάτας.
- Στη συνέχεια, παίρνουμε μια θήκη για μάφιν, τοποθετούμε 6 χάρτινες φόρμες και γεμίζουμε το κάθε φορμάκι με 35-40 γραμμάρια από την λιωμένη σοκολάτα.
- Έπειτα, παίρνουμε ένα πινέλο και βουτώντας το στη λιωμένη σοκολάτα που έχει μέσα το κάθε φορμάκι, απλώνουμε καλά σοκολάτα σε όλη την εσωτερική του επιφάνεια.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 λεπτό να παγώσουν ελαφρώς και αμέσως μετά με την βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής, γεμίζουμε όλα τα φορμάκια μας με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, μέχρι τα 3/4.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε πάνω στην καραμέλα όσα φυστίκια επιθυμούμε και τέλος γεμίζουμε με την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα μας.
Σοκολάτα με Καραμέλα και Φυστίκι
Προσθήκη
στα αγαπημένα
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή