Σεμιφρέντο Nucrema ION με σάλτσα και φρέσκα φρούτα

6-8
40'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά, Κεράσματα
Συστατικά : ΙΟΝ Κουβερτούρα 72% κακάο, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, μπανάνα, ροδάκινο, φουντούκια, ION Nucrema, φρούτα, αβγά, βανιλλίνη, γάλα, ζελατίνη
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Σεμιφρέντο Nucrema ION με σάλτσα και φρέσκα φρούτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για να φτιάξουμε το σεμιφρέντο με Νucrema ΙΟΝ και σάλτσα θα χρειαστούμε:
- Σεμιφρέντο Νucrema ΙΟΝ
- Σάλτσα Νucrema ΙΟΝ
- Για το ντεκόρ: Φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας (προαιρετικά)
Συστατικά
- Για το σεμιφρέντο Nucrema ΙΟΝ θα χρειαστούμε
- 100 γρ κρόκους αυγών (ή οι κρόκοι από 5 τεμάχια αυγά)
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 125 γρ νερό
- 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 50 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο
- 100 γρ Νucrema ΙΟΝ
- 50 γρ γάλα
- 5 γρ φύλλα ζελατίνας
- 300 γρ κρέμα γάλακτος 35% ζωική λιπαρά
- Για την σάλτσα Νucrema θα χρειαστούμε
- 100 γρ Νucrema ΙΟΝ
- 30 γρ κρέμα γάλακτος ζωική
- Λίγα καραμελωμένα φουντούκια (χοντροαλεσμένα)
- Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
- Φρούτα τις αρεσκείας μας π.χ: ροδάκινο ή μπανάνα κομμένα σε κύβους
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λεκάνη, κατσαρόλα, σύρμα, μίξερ, σύρμα του μίξερ, κάδος του μίξερ, ταψάκι, μαρίζ, γουδί, ποτήρια τις αρεσκείας μας.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε τα 300 γρ ζωική κρέμα γάλακτος στο κάδο του μίξερ με το σύρμα και την χτυπάμε σε μισοχτυπημένη σαντιγί. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- 2.Για το σεμιφρέντο με Νucrema ΙΟΝ: Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ τους κρόκους των αυγών και την βανιλλίνη και χτυπάμε με το σύρμα έτσι ώστε να διογκωθούν ελαφρώς.
- 3.Ταυτόχρονα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και νερό ανακατεύοντας αρχικά με το σύρμα έτσι ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Βράζουμε το σιρόπι για 1 λεπτό περίπου και όπως είναι ζεστό το ρίχνουμε μέσα στους κρόκους (που συνεχίζουν να χτυπιούνται στο μίξερ) σε μορφή fillet (σαν ένα λεπτό κορδόνι) μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- 4.Στην συνέχεια προσθέτουμε την Νucrema, μέσα στο κάδο του μίξερ με τα προηγούμενα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- 5.Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για 10 λεπτά περίπου και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν βράσει, αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα ενυδατωμένα και καλά στραγγισμένα φύλλα ζελατίνας μέσα στο γάλα. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσουν εντελώς. Προσθέτουμε και αυτό το μίγμα μέσα στο κάδο του μίξερ σε μορφή fillet και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
- 6.Τέλος εκτός μίξερ προσθέτουμε την μισοχτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- 7.Τοποθετούμε σε μπολ και στην κατάψυξη για 3 περίπου ώρες.
- 8.Σε ένα τηγάνι καραμελώνουμε τα φουντούκια προσθέτοντας λίγη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Αποσύρουμε μόλις καραμελώσει η ζάχαρη και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Μόλις κρυώσουν εντελώς τα χοντροσπάμε με το γουδί.
- 9.Για την σάλτσα Νucrema: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 30 γρ κρέμα γάλακτος ζωική και προσθέτουμε τα 100 γρ Νucrema ΙΟΝ. Ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
- 10.Για την σύνθεση του γλυκού: Τοποθετούμε φρούτα της αρεσκείας μας π.χ κομμένα σε κύβους σαν βάση στον πάτο του ποτηριού και προσθέτουμε από πάνω το σεμιφρέντο με nucremaΙΟΝ ή το σεμιφρέντο ως βάση και τα φρούτα από πάνω. Εναλλακτικά αν θέλουμε κόβουμε το φρούτο π.χ ροδάκινο σε 2 μέρη και σερβίρουμε το παγωτό από πάνω.
- 11.Για το ντεκόρ: Γαρνίρουμε με λίγη σάλτσα Νucrema και προσθέτουμε χοντροαλεσμένα και καραμελωμένα φουντούκια. Σερβίρουμε άμεσα.
Σεμιφρέντο Nucrema ION με σάλτσα και φρέσκα φρούτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή