Ρολάκια με ταχίνι και σοκολάτα

12
100'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπάρες & σνακ, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : αλάτι, τρούφα, αλεύρι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κανέλα, μαχλέπι, ξηρή μαγιά, πορτοκάλι, σησαμέλαιο, ταχίνι
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Ρολάκια με ταχίνι και σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τα ρολά ταχινιού
- 200 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 gr. ξηρή μαγιά
- 145 ml. ζεστό νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
- 15 ml. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Για τη γέμιση
- 250 gr. Μακεδονικό ταχίνι
- 80 gr. ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 100 gr. τρούφα ΙΟΝ
- Για το γλάσο
- 150 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Μέθοδος
- 1.Η ζύμη: Βάζουμε την μαγιά με τη ζάχαρη σε ένα μπoλ και προσθέτουμε το νερό, αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 15 λεπτά.
- 2.Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για την ζύμη και ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά.
- 3.Ανοίγουμε την ζύμη σε μακρόστενο σχετικά λεπτό φύλλο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το ταχίνι.
- 4.Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα και την τρούφα, κλείνουμε σε ρολό.
- 5.Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό φέτες, βγαίνουν περίπου 12-14 ρολά, τα τοποθετούμε σε δίσκο ψησίματος που έχουμε στρώσει σε αντικολλητικό χαρτί.
- 6.Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
- 7.Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
- 8.Ετοιμάζουμε το γλάσο, λιώνοντας την σοκολάτα με το ελαιόλαδο σε μπαιν μαρί και γλασάρουμε τα ρολάκια.
- 9.Tips: – Αν νηστεύουμε την τρούφα μπορούμε να την παραλείψουμε. – Μπορούμε να αρωματίσουμε και με μαστίχα.
Ρολάκια με ταχίνι και σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή