Ψητή Γκανάζ Σοκολάτας με Κράμπλ
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Σοκολάτα αγάπη μου
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
26 Ιουλίου, 2023
Ψητή Γκανάζ Σοκολάτας με Κράμπλ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Υλικά για την γκανάζ
- 250 γρ. ΙΟΝ κλασική κουβερτούρα
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.σ κορν φλάουρ
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μέθοδος
Εκτέλεση για την γκανάζ
- Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
- Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και προσθέτουμε το κορν φλόουρ, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μικρό πυρέξ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το κράμπλ.
Εκτέλεση για το κράμπλ
- Στο κάδο του μίξερ, τοποθετούμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε με το φτερό, μέχρι να γίνει ένα μείγμα, περίπου σαν άμμος.
- Αμέσως μετά, βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και απλώνουμε από επάνω το κράμπλ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20-25 λεπτά.
Το σερβίρουμε καυτό με μια μπάλα παγωτό.
Ψητή Γκανάζ Σοκολάτας με Κράμπλ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή