×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Πιροσκί με ION Κακάο, ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream


Πιροσκί με ION Κακάο, ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Πιροσκί με ION Κακάο, ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
20-22
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Πιροσκί με ION Κακάο, ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για την ζύμη πιροσκί με ΙΟΝ Κακάο θα χρειαστούμε
  • 125 γρ αλεύρι σκληρό
  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ ΙΟΝ Κακάο
  • 4 γρ ξηρή μαγιά
  • 3 γρ αλάτι
  • 5 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 25 γρ νερό
  • 60 γρ γάλα
  • 60 γρ αυγό
  • 25 γρ βούτυρο (λιωμένο)
Μέθοδος
  • 1.Για την ζύμη πιροσκί: Τοποθετούμε με την σειρά που αναγράφονται, μέσα στο κάδο του μίξερ το σκληρό αλεύρι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο ΙΟΝ (κοσκινισμένα), την ξηρή μαγιά, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, το νερό, το γάλα, και το αυγό. Ζυμώνουμε με τον γάντζο στην αργή ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να ενσωματώνονται τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο (λιωμένο χλιαρό) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το γάντζο στην αργή ταχύτητα για περίπου 6 – 8 λεπτά μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο extra νερό για να γίνει λεία η ζύμη.
  • 2.Αφαιρούμε την ζύμη από τον κάδο την πλάθουμε σε μορφή μπάλας. Την τοποθετούμε σε λεκάνη σκεπασμένη με μεμβράνη για περίπου 20 λεπτά.
  • 3.Ζυγίζουμε σε τεμάχια των 20 γρ έκαστο και πλάθουμε σε μπαλάκια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην στεγνώνει η επιφάνεια της ζύμης και αφήνουμε να ξεκουραστούν ελαφρώς για 15 λεπτά περίπου.
  • 4.Για την γέμιση: Πατάμε με την παλάμη επίπεδα το κάθε ένα μπαλάκι ζύμης πιροσκί και προσθέτουμε λευκή κουβερτούρα σοκολάτα της ΙΟΝ ψιλοκομμένη (περίπου 5 έως 7 γρ) στην επιφάνεια του. Κλείνουμε την ζύμη ξανά φτιάχνοντας μπαλάκια έτσι ώστε να μείνει εσωτερικά στο κέντρο της ζύμης η ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα της ΙΟΝ.
  • 5.Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και σε απόσταση 2 cm μεταξύ τους τα πιροσκί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια και αφήνουμε να διπλασιαστούν περίπου σε όγκο.
  • 6.Αλείφουμε την επιφάνεια με ασπράδι αυγού με ένα πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά περίπου.
  • 7.Για το ντεκόρ: Μόλις κρυώσουν βουτάμε μέρος του πιροσκί σε λιωμένο χλιαρό patisserie cover cream της ΙΟΝ.
  • 8.Για το ION Patisserie Cover Cream: Για να ρευστοποιήσουμε το ION Patisserie Cover Cream αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία και τοποθετούμε το δοχείο της συσκευασίας όπως είναι στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 – 2 λεπτά. Αναδεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο προς χρήση.
  • 9.Σερβίρουμε σε σκεύος ή πιατέλα της αρεσκείας μας.
Πιροσκί με ION Κακάο, ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta