Παξιμάδια με πεκάν κακάο και κομματάκια μαύρης σοκολάτας

35
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπάρες & σνακ, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : γάλα, ηλιέλαιο, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, καφέ ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη, πέκαν, αβγά, σόδα, αλεύρι, αμμωνία σκόνη, βανιλλίνη
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Παξιμάδια με πεκάν κακάο και κομματάκια μαύρης σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 150 γρ ηλιέλαιο
- 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 50 γρ ζάχαρη καστανή
- 150 γρ γάλα
- 5 γρ αμμωνία σκόνη
- 5 γρ σόδα σκόνη
- 100 γρ αβγά
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- Τοποθετούμε τα υλικά μέσα στο κάδο του μίξερ με το γάτζο και χτυπάμε στην αργή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν μεταξύ τους.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε με τη σειρά που αναφέρονται
- 550 γρ αλεύρι μαλακό
- 50 γρ κακάο σκόνη ΙΟΝ
- 150 γρ δάκρυ σοκολάτας
- 100 γρ πεκάν χονδροκομμένο
Μέθοδος
- 1.Και συνεχίζουμε να χτυπάμε στην αργή ταχύτητα μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά μια ζύμη. Αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ και πλάθουμε τη ζύμη για λίγο με τα χέρια χωρίζοντας την σε μακρόστενα μπαστούνια .
- 2.Τοποθετούμε τα μπαστούνια σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και χαράζουμε από την επιφάνεια έως κάτω και σε απόσταση 2 εκατοστών τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 20 λεπτά περίπου.
- 3.Αφαιρούμε τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνουμε τα χαραγμένο και ελαφρώς ψημένα μπαστούνια ζύμης να κρυώσουν. Στη συνέχεια κόβουμε με μαχαίρι στα σημεία που έχουμε χαράξει σε παξιμάδια και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα το ένα κοντά στο άλλο. Ψήνουμε στους 140 C για 30 λεπτά περίπου.
Παξιμάδια με πεκάν κακάο και κομματάκια μαύρης σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή