×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Πάβλοβα πυραμίδα με κακάο, λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και ποικιλία γεύσεων παγωτού


Πάβλοβα πυραμίδα με κακάο, λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και ποικιλία γεύσεων παγωτού
Πάβλοβα πυραμίδα με κακάο, λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και ποικιλία γεύσεων παγωτού
4-5
10'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Πάβλοβα πυραμίδα με κακάο, λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και ποικιλία γεύσεων παγωτού

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για να φτιάξουμε τη Πάβλοβα πυραμίδα με κακάο  λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και ποικιλία γεύσεων παγωτού θα φτιάξουμε μια Γαλλική μαρέγκα.

Για τη γαλλική μαρέγκα θα χρειαστούμε :

  1. Γαλλική μαρέγκα
  2. 4 γεύσεις Παγωτού (έτοιμο)
Συστατικά
  • 90 γρ ασπράδια ( δηλαδή τα ασπράδια από 4 τεμάχια αυγά )
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 90 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 90 γρ ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
  • 50 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 100 γρ παγωτό βανίλια (έτοιμο)
  • 100 γρ παγωτό μπανάνα (έτοιμο)
  • 100 γρ παγωτό μόκα (έτοιμο)
  • 100 γρ παγωτό σοκολάτα (έτοιμο)
  • Για το ντεκόρ
  • 100 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 30 γρ τριμμένη λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον : μίξερ, κάδο του μίξερ, σύρμα του μίξερ, μαρίζ, λεκάνη, κουτάλι της σούπας, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, μικρό κουτάλι παγωτού.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε τα ασπράδια, τη βανιλλίνη μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να διογκωθεί λίγο η μαρέγκα και να αρχίσει να στέκεται.
  • 2.Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη βροχιδόν και ενώ συνεχίζει να χτυπιέται η μαρέγκα μέχρι να αποκτήσει σταθερή δομή και να στέκεται.
  • 3.Στη συνέχεια αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη μέσα στη μαρέγκα ανακατεύοντας με μια μαρίζ αργά μέχρι να ενσωματωθεί πολύ καλά.
  • 4.4. Με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε στρογγυλό σχέδιο και μέγεθος της αρεσκείας (π.χ μαρέγκες των 50 – 60 γρ περίπου). Κοσκινίζουμε κακάο ΙΟΝ στην επιφάνειά της κάθε μαρέγκας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 110 C για 2.5 ώρες περίπου (ανάλογα το φούρνο). Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν είναι τραγανή εξωτερικά και λίγο νωπή (μαστιχωτή) εσωτερικά.
  • 5.Σύνθεση της Πυραμίδα Πάβλοβα με κακάο λευκή σοκολάτα ΙΟΝ και ποικιλία γεύσεων παγωτού: Στη βάση τοποθετούμε μια στρογγυλή ψημένη με κακάο μαρέγκα.
  • 6.Με ένα μικρό κουτάλι τοποθετούμε στην επιφάνεια της μαρέγκας από μια μικρή μπάλα παγωτού ανά γεύση (δηλ: βανίλια, μπανάνα, μόκα, σοκολάτα).
  • 7.Τοποθετούμε μια 2η ψημένη μαρέγκα με κακάο πάνω από τις μπαλίτσες παγωτού.
  • 8.Τοποθετούμε στην επιφάνεια της μαρέγκας από μια μικρή μπάλα παγωτού ανά γεύση (δηλ: βανίλια, μπανάνα, μόκα, σοκολάτα).
  • 9.Πάνω από την επιφάνεια, στις μπαλίτσες των γεύσεων παγωτού για ντεκόρ τραβάμε γραμμές με λιωμένη λευκή σοκολάτα ΙΟΝ και τρίβουμε ακανόνιστα λίγη για να μείνει και να κολλήσει.
Πάβλοβα πυραμίδα με κακάο, λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και ποικιλία γεύσεων παγωτού
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta