Πάβλοβα με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και παγωτό βανίλια

8
10'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πάβλοβα με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και παγωτό βανίλια

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για να φτιάξουμε τη Πάβλοβα με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και παγωτό βανίλια θα φτιάξουμε μια γαλλική μαρέγκα.
Για τη γαλλική μαρέγκα θα χρειαστούμε :
- Γαλλική μαρέγκα
- Παγωτό βανίλια (έτοιμο)
Συστατικά
- Γαλλική μαρέγκα
- 120 γρ ασπράδια ( δηλαδή τα ασπράδια από 4 τεμάχια αυγά )
- 2 κάψουλες βανίλια
- 120 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 120 γρ ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
- 400 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 200 γρ παγωτό βανίλια (έτοιμο)
- Θα χρειαστούμε επιπλέον : μίξερ, κάδο του μίξερ, μαρίζ, λεκάνη, κουτάλι, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε τα ασπράδια, τη βανιλλίνη και τη ζάχαρη κρυσταλλική μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να διογκωθεί ικανοποιητικά η μαρέγκα και να αποκτήσει σταθερή δομή .
- 2.Στη συνέχεια αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη μέσα στη μαρέγκα ανακατεύοντας με μια μαρίζ αργά μέχρι να ενσωματωθεί πολύ καλά.
- 3.Με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε μακρόστενο σχέδιο και σχήμα της αρεσκείας μας και προσθέτουμε κομματάκια λευκής σοκολάτας στην επιφάνειά της κάθε μαρέγκας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100C για 1.15 – 1.30 ώρες περίπου (ανάλογα το φούρνο). Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν είναι τραγανή εξωτερικά (αλλά να έχει κρατήσει το λευκό χρώμα της) και λίγο νωπή (μαστιχωτή) εσωτερικά.
- 4.Σύνθεση της Πάβλοβα με λευκή σοκολάτα ΙΟΝ και παγωτό βανίλια: Στη βάση του γλυκού τοποθετούμε μια μακρόστενη ψημένη μαρέγκα.
- 5.Με ένα κουτάλι τοποθετούμε στην επιφάνεια μια μπάλα παγωτού βανίλια.
- 6.Πάνω από την επιφάνεια του παγωτού βανίλια τρίβουμε λευκή σοκολάτα ΙΟΝ.
- 7.Τέλος προσθέτουμε προαιρετικά 2-3 τεμάχια ψημένες μακρόστενες μαρέγκες.
Πάβλοβα με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και παγωτό βανίλια
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή