Παστέλι με κακάο και πευκόμελο
30'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Τα παραδοσιακά
Συστατικά :
Σχετικά με το Σεφ :
Madame Gâteaux
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
1 Ιουνίου, 2022
Παστέλι με κακάο και πευκόμελο
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Μόλις 1 κουταλιά κακάο ΙΟΝ αρκεί για να δώσει ξεχωριστή γεύση στο παστέλι – αλλά κανείς δεν απαγορεύει να βάλετε και περισσότερες!
Συστατικά
- 300 γρ σουσάμι
- 300 γρ πευκόμελο (ή άλλο μέλι της επιλογής σας)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1-2 κτσ κακάο ΙΟΝ
Μέθοδος
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε άλλο ένα κομμάτι χαρτί σε ίδιο μέγεθος.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, καβουρδίζουμε το σουσάμι, ώσπου να βγάλει τα αρώματά του και να πάρει λίγο χρώμα.
- Μεταφέρουμε το σουσάμι σε ένα μπολ.
- Ζυγίζουμε το μέλι μέσα στο τηγάνι, προσθέτουμε το αλάτι και το βάζουμε να πάρει μια βράση.
- Διαλύουμε το κακάο μέσα στο μέλι.
- Επιστρέφουμε το σουσάμι μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε διαρκώς, ώσπου το μείγμα να αρχίσει να σφίγγει.
- Αδειάζουμε το μείγμα επάνω στο ταψί, σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι χαρτί και με έναν πλάστη, πιέζουμε το παστέλι ώστε να γίνει εντελώς επίπεδο και να έχει πάχος περίπου 1 εκ.
- Μόλις κρυώσει το παστέλι, μπορούμε να το κόψουμε σε ό,τι μέγεθος και σχήμα θέλουμε.
- Φυλάμε το παστέλι σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, με χαρτί ανάμεσα στις στρώσεις, εκτός ψυγείου, για 10 μέρες.
Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε στο παστέλι ό,τι ξηρούς καρπούς μας αρέσουν και να το αρωματίσουμε με ξύσμα από κάποιο εσπεριδοειδές.
Παστέλι με κακάο και πευκόμελο
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή