Παγωτό Μπανάνα με 3 Υλικά και Σοκολάτα

10
90'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά
Συστατικά : ION Patisserie Κουβερτούρα Γάλακτος, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα, ζαχαρούχο γάλα, κρέμα γάλακτος, μπανάνα, ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Παγωτό Μπανάνα με 3 Υλικά και Σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 500 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 4 ώριμες μπανάνες
- 50 γρ ION Patisserie Kουβερτούρα κλασική
- 50 γρ ION Patisserie Kουβερτούρα γάλακτος
- 50 γρ ION Patisserie Λευκή Kουβερτούρα
- Για την επικάλυψη
- ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας
Μέθοδος
- 1.Σε ένα μπολ κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 1-1,5 ώρα. Αφού παγώσουν, τις βάζουμε στο μούλτι (αν δεν χωράνε όλες μαζί τις βάζουμε σε 2 δόσεις) και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας σφιχτός χυλός.
- 2.Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το πολύ 2 λεπτά την κρέμα γάλακτος και αφού αρχίσει να σφίγγει προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- 3.Αμέσως μετά, προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
- 4.Τέλος ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες μας και τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στο παγωτό ανακατεύοντας καλά με μια μαρίζ ώστε να πάνε παντού.
- 5.Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ, στρώνουμε μια μεμβράνη στο εσωτερικό της και αδειάζουμε μέσα όλο το παγωτό μας.
- 6.Έπειτα καλύπτουμε το παγωτό απο πάνω με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω του και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
- 7.Προαιρετικά όταν παγώσει το παγωτό μας, λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων μια συσκευασία ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας kαι περιχύνουμε το παγωτό μας με όση ποσότητα θέλουμε.
Παγωτό Μπανάνα με 3 Υλικά και Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή