Ντόνατς με Σοκολατένιο Γλάσο

10
40'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπάρες & σνακ, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρέμα γάλακτος, μαγιά στιγμής, μπισκότα, αλάτι, πατάτα, αλεύρι, σπορέλαιο, άχνη ζάχαρη, τρούφα, βανιλλίνη, βούτυρο, γάλα
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Ντόνατς με Σοκολατένιο Γλάσο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τα ντόνατς
- 250 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 110 ml. γάλα φρέσκο
- 5 gr. ξηρή μαγιά στιγμής
- 100 gr. πατάτα
- 50 gr. ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κάψουλα βανιλλίνης
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- Για το γλάσο
- 60 ml. κρέμα γάλακτος
- 55 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
- Επιπλέον θα Χρειαστείτε
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- Ζάχαρη άχνη
- Τρούφα ΙΟΝ
- 1-2 μπισκότα
Μέθοδος
- 1.Ετοιμάζουμε την ζύμη για τα ντόνατς: Βράζουμε την πατάτα και την πολτοποιούμε ζεστή μαζί με το βούτυρο.
- 2.Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, το ανακατεύουμε με την μαγιά και την ζάχαρη, αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά .
- 3.Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα ντόνατς και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά, εναλλακτικά ζυμώνουμε τα υλικά στο χέρι.
- 4.Η ζύμη θα είναι μαλακή και ελαστική.
- 5.Ανοίγουμε την ζύμη με πλάστη σε φύλλο περίπου 2 εκατοστά, κόβουμε τα ντόνατς με στρογγυλό κουπ πατ.
- 6.Ακουμπάμε τα ντόνατς σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να διπλασιαστούν.
- 7.Τηγανίζουμε τα ντόνατς σε καυτό σπορέλαιο μέχρι να πάρουν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- 8.Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
- 9.Ετοιμάζουμε το γλάσο: Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια-δύο βράσεις και αποσύρουμε.
- 10.Ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν για μερικά λεπτά και επαναλαμβάνουμε.
- 11.Βουτάμε τα ντόνατς στην σοκολάτα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τρούφα, τριμμένο μπισκότο ή άχνη ζάχαρη.
- 12.Tips: – Μπορούμε να κάνουμε τα ντόνατς στρογγυλά σαν λουκουμάδες και να τα γεμίσουμε με Nucrema. – Μπορούμε να ψήσουμε τα ντόνατς και στον φούρνο. – Για να κάνουμε την κλασική τρύπα στο ντόνατς αφαιρούμε το κέντρο με ένα μικρότερο κουπ πατ ή με μυτερό μαχαιράκι.
Ντόνατς με Σοκολατένιο Γλάσο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή