Νηστίσιμοι λουκουμάδες με κακάο ΙΟΝ

5
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Νηστίσιμοι λουκουμάδες με κακάο ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250 γρ νερό
- 12 γρ ζάχαρη
- 8 γρ ξηρή μαγιά
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 30 γρ λάδι ραφινέ
- 3 πρέζες κανέλα σκόνη
- Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 2 γρ αλάτι
- 220 γρ αλεύρι σκληρό
- 20 γρ κακάο ΙΟΝ
- Για το σιρόπι θα χρειαστούμε
- 250 γρ νερό
- 450 γρ ζάχαρη
- 90 γρ γλυκόζη
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: λεκάνη, σύρμα, κατσαρόλα
Μέθοδος
- 1.Για τη ζύμη για λουκουμάδες: Τοποθετούμε το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά, τη βανιλλίνη, το λάδι, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε με το σύρμα έτσι ώστε να διαλυθεί η μαγιά.
- 2.Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά.
- 3.Αφήνουμε τον παχύρευστο χυλό σκεπασμένο με μεμβράνη για 50-60 λεπτά περίπου μέχρι να διπλασιαστεί ο αρχικός του όγκος.
- 4.Κόβουμε τους λουκουμάδες με κουτάλι μέσα σε καυτό λάδι ραφινέ. Πιέζουμε ελαφρά με μια τρυπητή κουτάλα την επιφάνειά τους και μόλις τηγανιστούν και πάρουν χρώμα, τους τοποθετούμε σε χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι. Στην συνέχεια τους ρίχνουμε σε ζεστό σιρόπι.
- 5.Για το σιρόπι: Τοποθετούμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με σύρμα. Βράζουμε για 1 λεπτό.
- 6.Σύνθεση: Σερβίρουμε τους λουκουμάδες με μέλι ή λιωμένη κουβερτούρα ΙΟΝ.
Νηστίσιμοι λουκουμάδες με κακάο ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή