×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Νηστίσιμο σοκολατάκι με αμυγδαλόπαστα και γκανάζ σοκολάτας


Νηστίσιμο σοκολατάκι με αμυγδαλόπαστα και γκανάζ σοκολάτας
Νηστίσιμο σοκολατάκι με αμυγδαλόπαστα και γκανάζ σοκολάτας
20
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ : Μιχάλης Σαράβας

Νηστίσιμο σοκολατάκι με αμυγδαλόπαστα και γκανάζ σοκολάτας

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για να παρασκευάσουμε την αμυγδαλόπαστα θα χρειαστούμε
  • 200 γρ αμύγδαλα άσπρα ανάλατα
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • Για να παρασκευάσουμε το γκανάζ σοκολάτας θα χρειαστούμε
  • 100 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη
  • 10 ml νερό
  • 20 γρ μαργαρίνη μαλακή
  • Προαιρετικά για το ντεκόρ : 200 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: πολυκόφτη, πλάστη, αντικολλητικό χαρτί, μεμβράνη, κατσαρόλα, σύρμα, κάδο μίξερ, σύρμα του μίξερ, πιρούνι, ταψί διαστάσεων 20x20 cm.
Μέθοδος
  • 1.Για την αμυγδαλόπαστα : Τοποθετούμε μέσα σε ένα πολυκόφτη τα άσπρα αμύγδαλα και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα (αμυγδαλόπαστα).
  • 2.Τοποθετούμε την αμυγδαλόπαστα πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, κοσκινίζουμε λίγη ζάχαρη άχνη και τις δύο πλευρές και ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος 0,5 cm. Κόβουμε στη διάσταση του ταψιού 20×20 και το βάζουμε στο πάτο του μαζί με το αντικολλητικό χαρτί από κάτω.
  • 3.Για το γκανάζ σοκολάτας : Τοποθετούμε τα 100 γρ κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και την αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε τα 10 γρ νερό και τα 20 γρ μαλακή μαργαρίνη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά όλα τα υλικά.
  • 4.Απλώνουμε το γκανάζ σοκολάτας σε όλη την εσωτερική επιφάνεια μέσα στο ταψάκι που έχει ως βάση ένα φύλλο από αμυγδαλόπαστα και απλώνουμε επίπεδα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
  • 5.Τοποθετούμε για δεύτερη φορά την αμυγδαλόπαστα πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, κοσκινίζουμε λίγη ζάχαρη άχνη και τις δύο πλευρές και ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος 0,5 cm. Τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο αμυγδαλόπαστα μέσα στο ταψί πάνω από το γκανάζ σοκολάτας. Το πατάμε επίπεδα για να κολλήσει πολύ καλά. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • 6.Ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας και κόβουμε σε σχήματα κατά βούληση.
  • 7.Αν θέλουμε προαιρετικά τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.
Νηστίσιμο σοκολατάκι με αμυγδαλόπαστα και γκανάζ σοκολάτας
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta