×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Νηστίσιμο Cremeux σοκολάτας με κανταΐφι


Νηστίσιμο Cremeux σοκολάτας με κανταΐφι
Νηστίσιμο Cremeux σοκολάτας με κανταΐφι
2
30'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Νηστίσιμο Cremeux σοκολάτας με κανταΐφι

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το κανταϊφι θα χρειαστούμε
  • 200 γρ κανταϊφι
  • 50 γρ μαλακή μαργαρίνη
  • Για το σιρόπι θα χρειαστούμε
  • 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 100 γρ νερό
  • Για το cremeux σοκολάτας θα χρειαστούμε
  • 400 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 20 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 100 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 40 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 25 γρ corn flour
  • 50 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ (λιωμένη σε μπεν-μαρί)
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Κατσαρόλα, σύρμα, λεκάνη.
Μέθοδος
  • 1.Για το κανταΐφι : Τρίβουμε με τα δύο χέρια τα 200 γρ κανταΐφι έτσι ώστε να γίνει πιο αφράτο. Στην συνέχεια τοποθετούμε το κανταΐφι σε ένα ταψάκι της αρεσκείας μας και γεμίζουμε όλη την εσωτερική επιφάνεια του. Το αφήνουμε να στεγνώσει για 20 λεπτά περίπου. Ζεσταίνουμε την μαλακή μαργαρίνη και την λιώνουμε. Απλώνουμε το λιωμένο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του κανταϊφιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό – καφετί χρώμα. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • 2.Για το σιρόπι : Μέσα σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και όπως είναι καυτό σιροπιάζουμε το κανταΐφι. Το αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου να τραβήξει το σιρόπι καλά και να κρυώσει.
  • 3.Για το cremeux σοκολάτας : Τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα τα 400 γρ γάλα αμυγδάλου, τα 20 γρ κακάο ΙΟΝ και τα 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και ανακατεύουμε με ένα σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί το γάλα πολύ καλά.
  • 4.Ταυτόχρονα ανακατεύουμε μέσα σε μια λεκάνη τα 100 γρ γάλα αμυγδάλου, τα 40 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και τα 25 γρ corn flour μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • 5.Ρίχνουμε τα υλικά της λεκάνης μέσα στα υλικά της κατσαρόλας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • 6.Μόλις σχεδόν έχει πήξει το cremeux προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα τα 50 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά.
  • 7.Μόλις το cremeux πήξει σερβίρουμε άμεσα στο ταψάκι που βρίσκεται το σιροπιασμένο κανταΐφι. Τοποθετούμε για 30 λεπτά στην κατάψυξη.
  • 8.Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ξηρό καρπό της αρεσκείας μας.
Νηστίσιμο Cremeux σοκολάτας με κανταΐφι
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta