Μους λευκής σοκολάτας με φουντούκια, αρμπαρόριζα και φράουλες

10
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κεράσματα
Συστατικά : κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φουντούκια, αβγά, φράουλες, αρμπαρόριζα, γάλα αμυγδάλου, ζάχαρη, ζελατίνη, ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, κανέλα, καφέ ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Μους λευκής σοκολάτας με φουντούκια, αρμπαρόριζα και φράουλες

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για τη μους
- 370γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
- 8γρ ζελατίνη φύλλα, μουλιασμένα σε παγωμένο νερό
- 280γρ ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
- 85γρ γάλα αμυγδάλου
- 45γρ καστανή ζάχαρη
- 30γρ νερό
- 60γρ κρόκοι
- Για τα φουντούκια
- 80γρ ζάχαρη
- 40γρ χονδροσπασμένα φουντούκια
- 1 πρέζα κανέλα τριμμένη
- Για το Coulis
- 200γρ φράουλες κατεψυγμένες
- 170γρ ζάχαρη καστανή
- 2 φύλλα αρμπαρόριζας
- χυμός από 1/2 λεμόνι
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για τη μους: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά το γάλα, ενώ παράλληλα λιώνω την λευκή κουβερτούρα (ψιλοκομμένη) σε ένα μπεν μαρί. Μόλις το γάλα ζεσταθεί το προσθέτω στην κουβερτούρα και έπειτα ρίχνω τις ζελατίνες και ανακατεύω μέχρι να λιώσει τελείως. Αφήνω το μείγμα στην άκρη.
- 2.Παράλληλα χτυπάω στο μίξερ με το σύρμα τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό μαζί με την ζάχαρη και μετράω 3 λεπτά από την ώρα του βρασμού. Αφαιρώ από την φωτιά και αφήνω 2 λεπττά στην άκρη, έπειτα το προσθέτω ανακατεύοντας στους κρόκους σιγά και σταθερά για να μην αναπτύξουν οι κρόκοι θερμοκρασία.
- 3.Τέλος το προσθέτω στο μείγμα με την κουβερτούρα και έπειτα προσθέτω και την χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
- 4.Εκτέλεση για τα φουντούκια: Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω την άχαρη σε 2 δόσεις σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα καραμέλας κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω τα φουντούκια και την κανέλα, ανακατεύω ξανά και απλώνω σε μια λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν.
- 5.Εκτέλεση για το Coulis: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω όλα τα υλικά μαζί και μόλις αρχίσει η ζάχαρη να λιώνει αφήνω 5 λεπτά ακόμη και μπλεντάρω καλά. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει μέχρι να στήσω το γλυκό.
- 6.Ετοιμασία γλυκού: Στήνω σε πιάτο ή σε ατομικά μπολάκια/ποτήρια, λίγη από την μους, χονδροσπασμένο το ντεκόρ φουντουκιού και από το coulis της φράουλας. Διακοσμώ αν θέλω με φύλλα αρμπαρόριζας.
Μους λευκής σοκολάτας με φουντούκια, αρμπαρόριζα και φράουλες
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή