Μους γάλακτος με βατόμουρα
![Μους γάλακτος με βατόμουρα](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/uploads/2021/01/saravas03-980x1024.jpg)
6
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Μους γάλακτος με βατόμουρα
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 100 γρ κρέμα γάλακτος
- 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
- 400 γρ σαντιγί ζωική μισοχτυπημένη
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, σύρμα, μίξερ, κάδο του μίξερ, σύρμα για το μίξερ, λεκάνη.
Μέθοδος
- Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος μέσα σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σημείο βρασμού.
- 2.Παράλληλα ψιλοκόβουμε την σοκολάτα γάλακτος και την τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπεν-μαρί έτσι ώστε να λιώσει ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
- 3.Προσθέτουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, αφαιρούμε την λεκάνη από το μπεν- μαρί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πολύ καλά μεταξύ τους τα δύο υλικά και να προκύψει μια παχύρευστη γκανάζ. Αφήνουμε να κρυώσει η γκανάζ, εκτός ψυγείου για 30 λεπτά περίπου.
- 4.Χτυπάμε την ζωική κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να προκύψει μια μισοχτυπημένη σαντιγί (σαν γιαούρτι).
- 5.Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρύα αλλά ρευστή γκανάζ μέσα στην σαντιγί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
- 6.Τέλος σερβίρουμε άμεσα σε ποτήρι της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί το μους γάλακτος.
- 7.Για το ντεκόρ μπορούμε στην επιφάνεια του μους να τοποθετήσουμε φρούτα της αρεσκείας μας και από πάνω λίγη τριμμένη σοκολάτα.
Μους γάλακτος με βατόμουρα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
![heart](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/heart.png)
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
250 Ψήφοι
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1.png)
![](https://ion.gr/ionsweets/wp-content/themes/ionsweets/assets/images/star1b.png)
Βαθμολογήστε τη συνταγή