Κουραμπιέδες με σοκολάτα

28
90'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 500 γρ βούτυρο γάλακτος
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 2 κρόκους
- 1 αβγό
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα σόδα μαγειρική
- 250 γρ. αμύγδαλο καβουρντισμένο ολόκληρο
- 750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο (εάν δούμε ότι μας χρειάζεται και άλλο προσθέτουμε με το μάτι).
- Για την επικάλυψη
- 400 γρ κουβερτούρα ΙON
Μέθοδος
- 1.Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο την άχνη ζάχαρη και την βανίλια όσο περισσότερο μπορούμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
- 2.Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω τα αμύγδαλα.Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 160 μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα.
- 3.Στον κάδο με το βούτυρο συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος τη σόδα.
- 4.Βγάζουμε από το mixer το σύρμα και βάζουμε τον γάντζο. Ή αλλιώς συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια.
- 5.Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τέλος το αμύγδαλο.
- 6.Δεν ανακατεύουμε πολύ τη ζύμη γιατί θα σκληρύνει και οι κουραμπιέδες μας δεν θα γίνουν αφράτοι.
- 7.Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρές μπάλες και τους τοποθετούμε πάνω.
- 8.Ψήνουμε για 15- 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μέχρι ο κουραμπιές μας να γίνει χρυσαφένιος.
- 9.Αφήνουμε τα κουραμπιεδάκια μας να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από το ταψί .
- 10.Εκτέλεση για την επικάλυψη: Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την λιώνουμε με την τεχνική του μπεν μαρί .
- 11.Βουτάμε μέσα ένα ένα τους κουραμπιέδες, κρατώντας δυο πιρούνια τον γυρίζουμε να πάει παντού η σοκολάτα και τον τοποθετούμε ή πάνω σε μια σχάρα ή πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα .
- 12.Τους αφήνουμε μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.
Κουραμπιέδες με σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή