ΚΕΙΚ ΜΕ ΙΟΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

8
2'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
ΚΕΙΚ ΜΕ ΙΟΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
αβγά, αμύγδαλα, βούτυρο, κακάο
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180′.
- 2.Χτυπάμε στο μίξερ 200 γρ. βούτυρο μαλακό με 2 βανίλιες και 230 γρ. ζάχαρη να αφρατέψουν.
- 3.Ενσωματώνουμε ένα ένα 4 αβγά.
- 4.Κοσκινίζουμε 400 γρ. αλεύρι με 3 κουταλιές σ. κακάο και 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ.
- 5.Τα ρίχνουμε στο μίξερ, χωρίς να χτυπάμε, εναλλάξ με 180 ml κρέμα γάλακτος.
- 6.Ρίχνουμε και 3/4 κούπας αμύγδαλο χοντροκομμένο.
- 7.Ρίχνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα μπήξουμε στο κέντρο του κέικ μετά από περίπου 30′.
- 8.Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- 9.Λιώνουμε σε μπαιν μαρί 200γρ. σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ και περιχύνουμε το κέικ. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
ΚΕΙΚ ΜΕ ΙΟΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή