Κέικ λεμονιού με ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα χωρίς αβγά και βούτυρο

10
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα, αλεύρι, αλεύρι αμυγδάλου, γιαούρτι σόγιας, ζάχαρη, ηλιέλαιο, κόμμι ξανθάνης, λεμόνι, μαγειρική σόδα, χυμός λεμονιού, baking powder
Σχετικά με το Σεφ :
Μάγδα Γοδόση
Κέικ λεμονιού με ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα χωρίς αβγά και βούτυρο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τις ζαχαρωμένες φέτες λεμονιού
- 1 λεμόνι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- Για το κέικ
- 160 γρ. αλεύρι μαλακό
- 60 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι καρύδας)
- 2 ½ κ.γ. baking powder
- ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ¼ κ.γ. κόμμι ξανθάνης
- Ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα
- 230 γρ. ζάχαρη
- 210 γρ. γιαούρτι σόγιας
- 90 γρ. ηλιέλαιο
- 80 γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι
- Λάδι για να λαδώσουμε τη φόρμα
- Για το γλάσο
- 150 γρ. ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
Μέθοδος
- 1.Είναι καλύτερο να ετοιμάσουμε τις ζαχαρωμένες φέτες την προηγούμενη μέρα. Κόβουμε το λεμονι σε πολύ λεπτές φέτες. Τις τοποθετούμε σε ένα κατσρολάκι με κρύο νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές. Βάζουμε τα 100 γρ. ζάχαρη και το νερό στο κατσαρολάκι και θερμαίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε και τις φέτες λεμονιού. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι. Μετά τοποθετούμε σε σχάρα ή σε χαρτι ψησίματος για να στεγνώσουν.
- 2.Προθερμαίνουε το φούρνο στους 170° C.
- 3.Λαδώνουμε μία φόρμα κέικ διαστάσεων 19 x 9 εκ. Την στρώνουμε με χαρτί ψησίματος για να μπορούμε να αφαιρέσουμε εύκολα το κέικ.
- 4.Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα δύο αλεύρια, το baking powder, τη σόδα, το κόμμι ξανθάνης και το ξύσμα και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν καλά.
- 5.Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το γιαούρτι σόγιας, το ηλιέλαιο και το φρέσκο χυμό λεμόνι.
- 6.Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- 7.Ενσωματώνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε. Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε πολύ.
- 8.Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα βρεγμένο κουτάλι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
- 9.Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα για μία ώρα.
- 10.Εν τω μεταξύ λιώνουμε την ΙΟΝ Patisserie λευκή σε μπαιν μαρί, σε γυάλινο ή κεραμικό μπολ πάνω από νερό που βράζει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
- 11.Αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα και τοποθετούμε σε σχάρα ή σε χαρτί ψησίματος. Περιχύνουμε με την λιωμένη λευκή κουβερτούρα και αφού σταθεροποιηθεί στολίζουμε με τις ζαχαρωμένες φέτες λεμονιού.
Κέικ λεμονιού με ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα χωρίς αβγά και βούτυρο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή